Duitsland 🇩🇪 dag 1

Gepubliceerd op 14 oktober 2023 om 20:00

Zaterdag, een dag dat we normaal al op een camping of camperplaats zitten maar vandaag niet. Vandaag doen we het rustig aan en vertrekken, na dat alles in de camper zit, rond 11 uur richting Duitsland. Bernkastel-Kues is de bestemming, dit ligt in midden in het Moezel-gebied, ik ben benieuwd. De honden waren trouwens niet zo blij dat we zonder hun weg gingen, zij mogen morgen de Villa in dus hebben ook niet te klagen, deze keer dus zonder honden en een volle accu in de fiets.

We rijden via Antwerpen, dwars door Belgie wat altijd druk is maar vandaag valt het mee en rijden we vlotjes door. Dit betekend wel dat we dan te vroeg zijn op de camping. We nemen daarom een extra pauze en eten een bamisoepje, genieten even van het zonnetje en gaan dan weer verder. 

Cadeautje van de beurs mee genomen.

Om 15:08 zijn we op de plaats van bestemming en staan in een wachtrij..... een wat??? ..... ja een wachtrij, we waren dus niet de enige die dachten dat het leuk was om naar de Moezel te gaan. We krijgen een mooi plekje aangewezen, zetten de camper neer en halen onze fietsen eraf en gaan de stad verkennen. Onderweg komen we al van allerlei leuke huisjes tegen en ik probeer dan al fietsend wat foto's te maken, wat niet altijd een succes is.

We moeten een stukje omhoog en zakken dan weer af om langs de Moezel te fietsen, super mooie fietspaden en ik krijg al zin in morgen. Morgen gaan we een flink stuk fietsen langs de Moezel, maar nu nog even niet. Nu op zoek naar een supermarkt want ik ben uiteraard weer wat vergeten.

We rijden richting het dorp/stad waar het nog steeds overal druk is en zelf bussen met toeristen staan. Wij laten de Moezel even voor wat het is en gaan Kues in op naar de supermarkt, de supermarkt bevind zich tegen over een busstation en heeft een mooie fietsen stalling met een fiets-service-paal, of hoe je dat ook noemt. Marco neemt een broodje mee van de bakker en ik neem een ' zitronerole' , deze bewaar ik voor bij de camper.

We fietsen op het gemakje terug, zetten de fietsen weer op de lift (dan kunnen we ze goed op slot doen) en maken de camper gereed voor de nacht. Cover over de fietsen en een cover over de voorruit. Na het avond eten is het al snel schemerig en het wordt koud, we sluiten de deur doen de kachel aan en genieten van de avond en een potje Rummikub.


KNAUS Campingpark Bernkastel-Kues
Am Hafen 2
54470 Bernkastel-Kues

knauscamp.de/bernkastel 

Bernkastel-Kues is een plaats in Duitsland. Het stadje ligt aan de Moezel, tussen de wijngaarden. Het telt 7.092 inwoners. Het bestaat uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever van de Moezel en Kues op de linkeroever. De delen zijn met een brug met elkaar verbonden. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Carina
een jaar geleden

Nooit met de camper maar wel in deze regio op vakantie geweest. Erg mooi! Veel plezier, een camper is ook zeker een droom van ons!