Duitsland 🇩🇪 dag 2

Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 20:00

Zondag morgen zonder zorgen, dat was het motto van vandaag. We slapen uit (ja, tot 8 uur), we hoeven niet met de honden aan de wandel dus is het voor ons uitslapen. Ik zet een bakje koffie en dek de tafel voor het ontbijt. Op de planning staat een fietsroute langs de Moezel richting Trittenheim. Op de camping is al vroeg roerigheid, het is zondag en veel mensen vertrekken vandaag weer, dus de camping stroomt langzaam leeg. We pakken onze fietsen, doen voor de zekerheid onze regenjas in de fietstas en vertrekken.

We moeten eerst de brug over en houden de Moezel rechts van ons, het is licht bewolkt en niet echt warm, met 10 graden, maar prima weer om te fietsen. In Bernkastel wordt het al druk met toeristen, wij fietsen er voorbij en duiken het fietspad op. De fietspaden gaan dwars door de wijnranken of zijn het druivenranken geen idee eigenlijk maar wij fietsen er door of langs. De weg was goed aangegeven en af en toe reden we door de dorpjes als we niet langs het water konden.

Onderweg was het rustig, je merkt goed dat het zondag is, in de dorpjes is ook niet veel te doen. Enkele terrasjes zijn open maar bij de meeste is het contant betalen en dat hadden we uiteraard niet bij. Onderweg gaan we dan op zoek naar een pinautomaat en de eerste die we tegen kwamen stond een groot hek omheen ivm een verbouwing. Dus nog geen koffie, je ziet mijn gezicht al zeker........

Gelukkig hadden we zelf ook het een en ander bij en konden zelf koffie en thee maken dus we nemen een pauze bij Piesport. Marco had ook nog een pastaatje bij dus dat werd ons middag eten. We zaten op een mooi plekje in het zonnetje aan de kant van de Moezel en achter ons was een wijnautomaat met ook hier cash only. Ook geen wijn dus........

We fietsen verder, nog steeds tussen de wijngaarden in waar af en toe een walm met gefermenteerde druiven voorbij komt. Je zou al dronken worden van de lucht, ik denk dat de AA hier goede zaken zou kunnen doen. We komen bij Niemagen-Dhron en daar lukt het ons wel om een bank te overvallen en rijden met een grote glimlach op ons gezicht weer door. Op zoek naar een terrasje wat open is op zondag.

Af en toe rijden we langs een toeristisch plekje waar borden bij staan met uitleg over het gebied en de wijn. De Romeinen waren hier al 3 eeuwen voor Christus al wijn aan het maken dus er ligt wel wat op de route aan oude meuk en uitleg daarover. Best wel weer leuk om te lezen hoe dat dan was in die tijd.

We komen aan bij Trittenheim en dat is het teken om de brug over de gaan en te beginnen aan de terug weg, we zitten nu op 33 kilometer. Af en toe komt er een flinke wolk voor de zon en dan is het echt wel koud, ik ben blij dat ik mijn dikke jas aan heb. 

Op de terug weg fietsen we een heel stuk op de weg, wat niet heel ideaal is met al die gekke automobilisten maar ja er is geen andere keus dus...

Aan deze kant van de Moezel moeten we wat vaker de dorpen in en zelf een stuk het water over en aan de andere kant (die we op de heen weg al hadden gehad) omdat het hier behoorlijk heuvelachtig is.

Het lukt ons toch nog om een bakje koffie te drinken onderweg ( 3 kilometer voor de camping) met een lekkere kirschesteudel. Na deze stop gaan we terug naar de camping en is het inmiddels half vier, het wordt kouder en de wolken dikker tijd om de kachel op te zoeken dus.

's Avonds eten we lekker zuurkoolstamppot en blijven lekker binnen, wat een heerlijke dag was het weer. Morgen gaan we de andere kant verkennen en duiken het dorp in. 


KNAUS Campingpark Bernkastel-Kues
Am Hafen 2
54470 Bernkastel-Kues

knauscamp.de/bernkastel 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.