Weekend Vijlen

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 20:00

Zo, nadat we deze camping, i.v.m. een crematie een week moesten uitstellen, was het er vandaag toch van gekomen. Op naar Zuid Limburg. Afgelopen week kwamen er nog wat bestellingen binnen en zo ook de Victron Touch 50, zodat we nu in de camper een schermpje hebben waarop we kunnen uitlezen hoe ons elektrisch systeem 'ervoor' staat. Tevens kunnen we dan ook het niveau van het gas en de temperatuur en luchtvochtigheid in de camper aflezen. Marco heeft ook een nieuwe zoetwatertank sensor besteld want bij een volle watertank gaf de indicator slechts een kwart tank aan. Als het goed is komt de nieuwe sensor aankomende week vanuit Duitsland aan.

Dus Marco vanmorgen de laatste dingen van het werk gedaan, boodschappen gehaald, camper beladen en rond 12.00 uur zijn we weg, maar eerst nog even tanken. De route leidt ons via Antwerpen richting Zuid Limburg en op de ring Antwerpen weer een ongeval gebeurd dus file. Is op vrijdagmiddag een beetje vast ritueel aan het worden maar we hebben de tijd. Nadat we België verlaten en Nederland weer binnen komen en dus weer fatsoenlijk wegdek hebben begint het zachtjes te miezeren maar uiteindelijk breekt er voorzichtig  een zonnetje door. De snelweg af en na een kwartier secundair rijden we door het plaatsje Vijlen, en net buiten het dorp ligt de boerderijcamping. Alsof de honden er een sensor voor hebben, het piepen en hijgen is begonnen want we zijn er bijna.
Op de camping aangekomen meld ik me bij de receptie en wordt er gekeken naar een verharde camperplaats zodat we zondag zonder ondersteuning van een John Deerne trekker het terrein weer kunnen verlaten.

We krijgen een mooie verharde plek toegewezen op een terrassen gedeelte van de camping, met een mooi groot stuk gras voor de honden. Camper neergezet, alles aangesloten en we besluiten om eerst even de honden uit te laten zodat het batterijtje even geleegd kan worden. Zo'n 50 meter van de camping loopt er een voetpad richting het bos dus daar konden ze even hun ei kwijt. Bij terugkomst lekker een bakkie koffie gezet met bijbehorend broodje en net op tijd wat het begint nu echt te regenen, volgens buien alarm nog een uurtje zodat ik mooi even de tijd hebben om de blog op te starten. Als de regen voorbij is lopen we nog een rondje met de honden en eten lekker tapas.

Zaterdagmorgen, Marco is vroeg uit bed en heeft koffie en een bagel voor me gemaakt. Dat is heel fijn wakker worden! Na ons ontbijt pakken we de fietsen en gaan naar het drielandenpunt en daarna door naar Vaals. Jet spring viervoets de lucht in van blijdschap, beestje mag nooit mee dus ik snap dat wel. We gaan de camping af en slaan links af richting Holset, we merken dat we in Limburg zitten en gaan over het heuvelachtige landschap langs Vaals naar ons eind doel.

Onder weg komen we Super Jezus tegen beschilderd in Delfts blauw, diverse kleine boerenbedrijfjes waar je groente en fruit kan kopen. De weg gaat kronkelig en het wordt steeds drukker tot we opeens een afslag hebben gemist en dus een stukje terug moeten, we slaan rechts af en we zien een stijle heuvel wij fietsen en fietsen en komen uiteindelijk op een parkeerplaats waar we schuin over heen moeten om vervolgens weer op de zelfde weg te rijden als waar we de afslag hadden genomen. Een korte stijle doorsteek dus....

Na 25 minuten fietsen zijn we eindelijk op het drielandenpunt waar het in het hoogseizoen heel druk lijkt te zijn als we naar alle terrassen kijken die er opgesteld staan. Nu is het rustig en hebben alle tijd om rond te kijken. We doen een bakje koffie voor we naar Vaals vertrekken,  de koffie hebben we maar terug gegeven want die was niet te hachelen bleuhh gore prutsloot koffie.

We nemen de zelfde route naar beneden en nemen af en toe pauze voor een foto momentje, we merken dat het kortere stuk wat we net naar boven hadden gefietst echt wel heel stijl was en we dus met de honden heel hard moeten remmen om niet te hard te gaan en de honden het niet kunnen bij houden, we houden een gemiddelde snelheid aan van 12 km per uur zo dat we ze niet over hun toeren jagen zeg maar.

 

Eenmaal in Vaals zetten we de fietsen neer en gaan lopend het centrum in, een waar paradijs voor een lekker terrasje en een stukje Limburgse vlaai, deze keer met wel lekkere koffie. We zitten bij een bakkertje en kijken onze ogen uit naar alles wat voorbij loopt en rijdt, heerlijk toch dat aapjes kijken. Daarna gaan we weer terug naar de camping, zodat de honden het ook nog leuk vinden om mee te gaan.

We nemen een andere route en fietsen langs en door het mooie landschap en komen nog van alles leuks tegen, af en toe stop ik even voor een foto en snel dan weer naar Marco toe. De honden vinden het namelijk niet fijn als we niet bij elkaar zijn, dan gaan ze treuzelen aan de lijn en blijven achterom kijken.

Terug op de camping is het lunch tijd en we hadden nog wat Poolse worsten en het is mooi weer dus de BBQ gaat aan. Ik had al geschreven dat er onderweg wat winkeltjes waren voor fruit en groenten dus ik ga na het eten even terug om wat lekkers te scoren. Echter moest in de fruitautomaat contant geld en dat had ik niet bij, maar een stukje terug was ook een landswinkel waar je wel kon pinnen.

Score; tomaten, bananen, aardbeien en pijnboompitten

We genieten van de rust en het zonnetje, gaan nog een rondje wandelen met de honden en vanavond eten we lekker biefstuk van de BBQ, aardappelkroketjes uit de oven en een heerlijke salade. Wie doet ons wat, genieten tot we ons vervelen 😉.

Zondagmorgen gaan we na het ontbijt en het rondje wandelen met de honden weer huiswaarts en kijken terug op een lekker weekend. Volgende week naar de kampeer & caravan jaarbeurs en dan nog een weekje Duitsland!


Boerderijcamping Schrouff

Harles 3

6294 NG Vijlen

campingschrouff 

 

Vijlen is een dorp met ruim 1.395 inwoners in Zuid-Limburg, behorend tot de Nederlandse gemeente Vaals. Vijlen ligt op ongeveer 195 meter hoogte boven NAP en is daarmee het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland. Wikipedia

Holset is een dorp in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. Het dorp behoort tot de gemeente Vaals en telt ongeveer 160 inwoners. Wikipedia

Vaals is de hoofdplaats van de Nederlandse gemeente Vaals, gelegen in het uiterste zuidoosten van Limburg. Het dorp ligt aan de rijksgrens van Nederland, nabij het drielandenpunt met België en Duitsland, ten westen van de Duitse stad Aken. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.