Weekend Noorbeek

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 20:00

Na een weekje van veel "gedoe" is het dan weer zover dat we kunnen vertrekken.

Dit keer gaan we met Gerrit en Andrea, die ook de camping hadden uitgezocht. Na het ontbijt breng ik de honden naar de "Villa", rijdt nog even via de camperstalling (want de camperpapieren lagen nog in de auto), ga boodschappen doen en maak alvast de ovenschotel klaar (dat scheelt straks weer).  We vertrekken rond kwart over twaalf richting zuid Limburg, het is rustig op de weg. Maar het blijft regenachtig, de regenjassen zijn ingepakt dus wie maakt ons wat.

Eenmaal op de camping staat er voor de poort al een bord dat de grasvelden geen toegang hebben en dat iedereen verhard moet staan. Voor ons maakt dat niet uit omdat we toch al een verharde plek hadden gereserveerd. We kijken even wat een handig plekje is zodat de caravan van de familie Broers in de buurt kan staan. We zetten lekker een bakje koffie en genieten van ons campertje 🤩

Na een lekker maaltijd en een gezellig avondje kletsen gaan we douchen en duiken we ons bedje in. Een heerlijke nacht gehad, schijnbaar heeft het flink geregend maar ik heb daar niets van mee gekregen (zou ik moe zijn geweest??). Na het ontbijt gaan we ons gereed maken voor een dagje weg, waar we naar toe gaan is nog een raadsel. Het enige dat ik weet is dat we naar de Nederlands-Amerikaanse begraaf plaats gaan in Margraten. Gerrit en Andrea hebben een graf "geadopteerd" en moeten daarom een aantal keer per jaar een bezoekje brengen.

Maar voor dat we daar naar toe gaan hebben we een tussenstop in Margraten om een bloemetje te halen, in de Plus stond de zingende fruitteler een heerlijk deuntje te zingen en zo begon de dag dus vrolijk.

Maar potverdikke zo'n begraafplaats is wel indrukwekkend om daar rond te lopen, veel namen die in een muur gegraveerd zijn van soldaten die  MIA (missing in action) zijn en waar dus niets van is terug gevonden. Daarachter liggen de graven met de bekende witte kruizen, sterren of manen. Een flink aantal zoals je kan zien op de foto's, deze gasten zijn van diverse plekken in Nederland, Duitsland en Belgie naar hier gebracht om samen op een plek te liggen en waar jaarlijks een herdenking is.

Daarna rijden we naar Duitsland, Gerrit wilde nog iets in de Duitse Lidl halen en als je dan toch zo dicht bij bent waarom ook niet. Na een klein boodschapje rijden we terug naar Nederland en belanden we in Maastricht. Boven de parkeergarage zijn wat winkels en struinen wat door de stad. Het is de 11de van de 11de en dat betekend begin van de carnaval en overal waren bandjes, kapelletjes en verkleden mensen. We genieten van een lekker lunch op het terras en gaan dan weer verder. Op naar 't Vrijthof, want zonder Vrijthof geen Maastricht zeg maar.

Voor mij was Maastricht al een hele tijd geleden (vrijgezellen feest van mijn moeder 1999) dus in mijn herinnering was 't Vrijhof veeeel groter en viel het dus een beetje tegen. Maar dat mag de pret niet drukken hier zien we ook de eerste trommelband die al heerlijk bezig was om de carnavals sfeer op te 'trommelen' 😉. Niet dat dat nodig is in het zuiden. 

Op de terugweg naar de parkeergarage komen we een winkel tegen met met meest heerlijke tapenade en olijven en heerlijke andere smeersel met vers gebakken Turks brood. Nadat we hier flink hadden gekocht (lekker voor bij de steengrill) rijden we terug richting de camping, lekker even de verwarming aan en een bakkie koffie. Gerrit en Marco kijken even de achterverlichting van de caravan na want bij aankomst gisteravond deed de linker achterverlichting het niet. Lampje verwisseld en inderdaad bleek het een defect lampje te zijn dus even rap naar de benzinepomp, lampje gehaald en probleem opgelost.

Nadat het verlichtingsprobleem van de caravan was verholpen werd het tijd voor de inwendige mens, of te wel, lekker eten. Het werd eten van de gourmetplaat. Wel even in de rekenmodus, want de camping levert 6 amp aan stroom dus dus 6 x 230V is 1380Watt. Gourmetstel is 800 Watt dus de elektrische kachel moet even wachten anders knallen we de aardlekschakelaar van de camping eruit. Na de maaltijd was het tijd voor heerlijke koffie en werden we in de game modus gezet. Skibo it is!!!

Nadat de spelregels aan Marco werden uitgelegd kon het spel beginnen. Met het nodige beginnersgeluk won Marco het eerste spel, waarbij Marco aangaf dat geluk niet van toepassing was. Na een paar rondjes Skibo werd er overgestapt naar Rumikub en met diverse messen op tafel, gevolgd door diverse tactieken om de tegenspeler uit zijn concentratie te halen was het moment daar aangebroken om lekker te gaan douchen en ons bedje op te zoeken. Kunnen terugkijken op een heerlijke en indrukwekkende dag, veel gezien, veel gelachen en vooral veel genoten 

En na weer een heerlijke nacht ruimen we onze spullen op eten een broodje en gaan weer naar huis. Na een lekker weekend gaat de camper weer de stalling in. Volgend weekend hebben we andere plannen maar de week daarna gaan we weer lekker op pad en worden nog verandering aan de camper gemaakt.

Maar dat is voor dan en daar. 


Camping Grensheuvel
Voerenstraat 11
6255 PB Noorbeek

camping-grensheuvel

 

Noorbeek is een klein dorp in de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten en is een van de zuidelijkst gelegen plaatsen van Nederland. Wikipedia

Netherlands American Cemetery

Amerikaanse Begraafplaats 1,

6269 NA Margraten

De Amerikaanse Begraafplaats Margraten, in het Engels: Netherlands American Cemetery and Memorial, is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de overleden soldaten van ... Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.