Weekend Duizel

Gepubliceerd op 26 november 2023 om 20:00

Na weer een drukke week, gaan we op pad met de camper. Deze keer hebben we een actieplan morgen (zaterdag dus) hebben we een afspraak staan met een bedrijf die in banden en velgen doet.  Maar dat is morgen pas nu eerst een kilometer of 160 rijden en genieten. We rijden via Tilburg naar Duizel en belande net als iedere vrijdag in de file, ook door dat het weer niet zo lekker is zijn mensen meer geneigd om op de rem te trappen waardoor je al snel file vorming krijgt. Maar goed genoeg gemekker, we zijn lekker weg en wat maakt het uit. 

We worden ontvangen door een aardige man die ons verteld hoe de camping werkt en waar alles te vinden is. Net voor we de camping op reden zagen we al dat we nog een keer terug moeten komen voor de honden (groot bos) want die zijn niet mee dit weekend. We zoeken een mooi stekje uit en sluiten de stroom aan, doen het isolatie doek voor de ramen en langzaam stopt het met zachtjes regenen en genieten we van een heerlijk bakje koffie.

We staan aan het vennetje en dat is een hele mooie plek, al hoewel ik denk dat dit in het voorjaar of zomer nog mooier is als alles groen is en je lekker buiten kan zitten.

We hebben een heerlijke nacht gehad en ons wekkertje ging om 08:00 uur, we hadden een afspraak in Uden bij Wheelpoint en dat was nog een eindje rijden. We drinken een bakje koffie en gaan weer de weg op. We waren mooi op tijd en konden meteen de camper binnen rijden.

Waarom andere banden hoor ik jullie al denken?? Nou, het gebeurd ons regelmatig dat we met de achterkant van het chassis de grond raken, bijvoorbeeld met vluchtheuvels of de oprit of afrit van een veerpont. Onze camper heeft een grote garage achter de achteras, dus als hier veel gewicht in staat verminderd dit de wieldruk van de vooras. Dit, gecombineerd met voorbanden met niet veel profiel, zorgt er regelmatig voor dat we op een nat grasveld slippende voorbanden hebben en dat we nogal eens met een trekker van het camperveld zijn gesleept. Onze garage gaf al een keer aan dat er een snelle winst, qua hoogte, te bereiken valt om van 15 inch velgen naar 16 inch velgen te gaan. Dus weer even wat nagezocht op het internet en het zijn 16 inch mat zwarte licht metalen velgen met BF Goodridge KO2 banden er op met een grof profiel 225/75/R16. We hadden 215/70/R15 banden wat nu een hoogteverschil van 6.19 cm oplevert. 

Onze nieuwe banden inclusief reserve band stonden al op ons te wachten, in nog geen 20 minuten stonden we weer buiten met onze super stoer uitziende camper. En wat eigenlijk het belangrijkste is we zijn 6 cm hoger van achter en dat was de reden waarom we andere wielen wilde hebben. Maar poeh wat ziet hij er gaaf uit, al zeg ik het zelf. De oude banden konden we gelukkig achterlaten want daar hebben we niets meer aan en die zijn ook wel erg zwaar om mee terug te nemen.

Omdat we dicht bij Schijndel zijn gaan we ook nog even naar De Wit, eigenlijk opzoek naar servies met een anti slip randje. Ons servies is niet helemaal recht van onder en rammelt aan alle kanten, mega irritant.... maar helaas hadden ze niets. Het nadeel is wel als je naar De Wit gaat kom je nooit met lege handen thuis, net een soort IKEA. Je hebt niks nodig maar toch is je kar is vol. We leggen het nieuwe reserve wiel achter in de garage en dan gaan we terug naar de camping. 

Als we terug op de camper camping zijn, zien we eigenijk wat er allemaal staat aan kunst en is er een workshop bezig. We halen de fietsen van de camper en gaan naar Eersel, waar we een heerlijke lunch nuttigen. We lopen nog even door het dorp en doen wat boodschappen. Bij de bakker koop ik wat gebak want vanavond komen mijn broer (Danny) en schoonzus (Corine) een bakkie doen. Het is koud op de fiets en gaan daarom weer lekker terug, kacheltje aan en maken een puzzeltje en ik werk even de blog bij. Bekijk de foto's en probeer er weer wat leuks van te maken.

Na een gezellige avond bijkletsen gaan we moe maar voldaan naar bed. De afwas laten we staan voor morgen en kruipen onder ons dikke dekbed. 
De kachel blijft op standje 2 want het wordt best fris vannacht. 
De zon komt langzaam door en wij worden langzaam wakker, ik doe de gordijnen open en kijken op het vennetje uit, wat een rust en wat een lekker plekje. Marco zet een lekker bakje koffie en we nuttige een ontbijtje daarna is het weer tijd om te vertrekken en pakken onze spullen weer in. We legen de toiletcassette en spontaan breek er een wiel af, WTF 😳 hoe dan...... pffff, diepe zucht. We moeten deze week dus opzoek naar een nieuwe.

Tot een volgende keer Blij Venneke. 

Camperplaats Blij Venneke
Dalemsedijk 28
5525 KB Duizel 

blijvenneke


Wheelpoint 
Vluchtoord 25
5406 XP Uden
wheelpoint

 

De Wit Schijndel
Rooiseweg 22
5481 SJ Schijndel
dewitschijndel

Duizel is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Eersel, provincie Noord-Brabant en is gelegen in regio de Kempen. Duizel behoort ook tot de Acht Zaligheden, een benaming voor een achttal dorpen in de Kempen. Wikipedia

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.