Weekend Linden

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 20:00

Deze week heeft de camper voor de deur gestaan, hij moest nog een  keer naar de garage omdat er toch nog wat olielekkage was, na ons nieuw motorblok. Dat is nu weer opgelost en kunnen weer op pad. Dit weekend is het Linden, op aanraden van onze buren in de straat. Ons Jetje kijkt nieuwsgierig over de schouder van Marco om te kijken waar we deze keer naar toe gaan. Ze is de hele weg alert, terwijl die andere twee rustig liggen en wat weg dutten.

Als we op de camperplaats aankomen staat er een bord dat we even moeten bellen naar de eigenaar, deze is vriendelijk en komt meteen naar ons toe. We kunnen staan waar we willen en er is zelfs een houten opstapje om voor de deur te zetten. Terwijl Marco bij de honden/camper blijft ga ik met de eigenaar mee en krijg uitleg waar alles is. Ze hebben een soort winkeltje met een plek waar je kan zitten, de pelletkachel staat heerlijk te branden. Door deze ruimte heen kom je bij het sanitair, twee mooie douches en toiletten. Ik ga terug en de camper is leeg, Marco is al met de honden gaan lopen. Ik loop hem tegemoet en maken het rondje af, daarna gaan we een bakkie koffie doen.

Rond 16:00 gaan we nog een grote ronden lopen, het wordt al koud en we zien zelfs al sneeuw liggen. Het is een rustige omgeving en we lopen zo een eind weg, de frisbee gaat mee en de honden hebben het super naar hun zin. We lopen nog even naar het gebouw waar alles te doen is want daar achter is ook nog een honden speel plek, niet om uit te laten maar om heerlijk even te rennen. Na deze tocht gaan we terug naar de camper, doen de kachel aan en relaxen even. Dan is het weer tijd om te eten, dus moeders gaat aan de kook. Na het eten (heerlijke kip kerrie met rijst) kijken we nog even tv en zo gaat de avond weer voorbij en morgen gaan we lekker een stukje fietsen. Tevens zijn we de temperatuur aan het meten in de camper op welke stand de Truma verwarming moet staan zodat het lekker behaaglijk blijft. 

Nou we hebben heerlijk geslapen en hebben het niet koud gehad, dus de Truma stond op het goede standje vannacht. De honden lagen op een dik dekbed en hadden het ook prima, al hoe wel ze dan wel even bij ons willen liggen als het ochtend is. Ik sta om 08:15 op drink een bakje koffie en ga een stukje lopen met de honden, dikke jas aan, muts op en gaan (met die banaan).

We lopen een gedeelte van de route van gisteren, na de eerste afslag laat ik ze los en kunnen ze lekker even rennen. Ze vliegen van links naar rechts over de weg, bos in bos uit en na 10 minuten komen ze naar me toe, mijn teken om om te draaien en terug te gaan naar de warme camper. Inmiddels was Marco ook gereed en zat al te wachten aan een gedekte tafel, we maken een Engels ontbijt, de honden krijgen een lekker maaltje en we genieten nog even van de rust.

We gaan lekker een stukje fietsen, voor de honden hebben we speciale jasjes zodat ze het niet te koud hebben, alle drie hebben ze kort haar en een dun velletje dus als het kouder wordt hebben ze het dan ook snel koud. We hebben een mooie route uitgezocht om het meer en door Linden heen. We rijden over de fietspaden en langs de jachthaven, het is vroeg en we komen bijna niemand tegen, op een verdwaalde hardloper na. 

Het is snerpend koud en onze benen en handen zijn als ijsklompjes. Na twaalf kilometer was het dan ook prima en gaan we terug. Als Marco de fietsen weer op de camper zet maak ik worstenbroodjes warm en zet de chocolademelk op het vuur. Ook voor de honden hebben we een snackie en die liggen al snel uitgeput op bed. Lampje uit!

Wat we de rest van de middag gaan doen..... geen idee, maar voor nu even opwarmen.

We besluiten om toch nog even te genieten van het weer, ondanks de kou schijnt het zonnetje en is het best aangenaam. Vlak bij de camperplaats is een wandelroute waar de honden nog even los kunnen rennen. Dus dat is ideaal en gaan op pad, onderweg komen we drie mensen tegen dus het is heerlijk rustig. Marco maakt nog wat drone opnames die we thuis zullen bewerken en later op de site zetten. Na de wandeling is het bijna tijd voor het avond eten en dan zit de dag er al weer op. 

Zo ons laatste nachtje op de camperplaats zit er weer op. Ze hadden flinke vorst afgegeven en sneeuw in het hele land. Maar in Linden viel het mee, toen ik vanmorgen een rondje ging doen met de honden was het koud maar hoefde geen muts op. Na ons ontbijt gaan we de camping betalen, doen nog een laatste rondje en gaan weer richting huis. De weersvoorspelling is dat de sneeuwval vanuit het zuidwesten gaat beginnen dus doen we het rustig aan. Skyradio aan en al luisterend naar de kerstmuziek tuffen we op het gemak verder.  Zelfs de honden liggen lekker te snurken, het was weer heerlijk en ook een om nog eens te bezoeken met warmer weer. 

Camperplaats De Kleine Geest

De Geest 3 

5439 NJ Linden 

dekleinegeest

 

Linden is een dorp en voormalige gemeente in de gemeente Land van Cuijk, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Linden was al enkele eeuwen voor het begin van onze jaartelling bewoond, dit kwam doordat het relatief hoog lag ten opzichte van de Maas. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.