Weekend Pelt 🇧🇪

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 20:00

Voor de eerste keer weer weg met camper in 2024, Marco had nog een weekend dat hij in het buitenland zat voor zijn werk de deur moest nog gemaakt worden en zo ben je dan weer een paar weken verder. 
Gelukkig was de deur een kleinigheidje en was ik zo weg bij Recreage, te Grijpskerke. Er zat een palletje los en lag onder in de deur, met wat locktide zat hij dus weer zo vast. 
Maar goed, de hele week is het koud en overal ligt sneeuw en vriest het. Toch besluiten we te gaan en ik fiets na mijn werk door de papsneeuw naar huis als ik Marco halverwege tegen kom met de honden. "De camper is al klaar voor vertrek dus je fiets kan er zo op." zegt hij als ik voorbij fiets. 

Ik zet gelijk mijn fiets op de fietsdrager, eet nog snel een broodje en weg zijn we. O ja eerst nog even diesel en gas tanken. Onderweg zien we mooie witte weides langs de weg en ook in België ligt er een lekker laagje sneeuw. We komen bij de camperplaats aan en staan voor een groot hek. Onder het huisnummer staat op een briefje dat we even moeten bellen. Ik krijg een code voor het hek en wat instructies voor het terrein. We kunnen gaan staan waar we willen dus kiezen we een mooi zonnig plekje uit. Ja dat we gesetteld zijn gaan we een stukje lopen met de honden, maar eerst even rond dollen in de sneeuw bij de camper. Wat een feest is dat!!!!!

Maar goed even een stukje lopen is het plan, we staan best langs een drukke weg en zien aan de overkant een mooi pad de polder in. We laten de honden los zodat ze me niet omver trekken met de gladde grond. Na een minuut of wat lopen draaien we om en onze Jet is een erg nieuwsgierig hondje en denk over water te kunnen lopen. Alleen bleek het ijs op de sloot niet zo dik en schiet Jet erdoorheen koppie onder gaat ze. En het is koud..... snel terug naar de camperplaats en heb ik Jet meegenomen en onder een warme douche afgespoeld. Even buiten laten rennen en toen afgedroogd. Hup de camper in en opwarmen. 

Ik ga lekker eten maken, vandaag is de spinazie lasagne weer aan de beurt lekker met een stokbroodje mmmm. 
Daarna doen we nog een spelletje Hitster, lopen nog een rondje en gaan lekker slapen. Dag 1 goed besteed, tot we na ons laatste rondje water zien lopen op de vloer van de badkamer. In eerste instantie denken we dat dit het smeltwater van onze schoenen is maar het komt van achter een plastic paneel?????? Uiteindelijk komen we erachter dat de aanvoerslang van de badkamer kraan lek moet zijn, want we hebben ook drukverlies bij de keukenkraan en het toilet. Water lekt gelukkig in de badkamer en loopt via de afvoer de vuilwatertank in. Toch maar weer even een afspraak maken bij onze vaste garage, gaat weer geld kosten maar we kunnen nog het weekend ermee uitzingen en mag de pret niet drukken.

Zaterdag ochtend worden we laat wakker, ik maak een bakje koffie en start de dag op. Marco ligt nog in bed als de eigenaar van de camperplaats aan de deur staat, aardige man. Hij had speciaal een extra kacheltje in het sanitair gebouw gezet omdat het zo koud was, we spreken af dat ik zondag bij vertrek de dongel in de brievenbus doe met de betaling van dit weekend.

Na het ontbijt en even spelen in de sneeuw gaan we met onze benenwagen naar het dorp Pelt. Op de stoepen ligt nog volop sneeuw en we lopen daarom ook half op de weg. Als we de weg oversteken schrikken we ons rot, achter een bosje staat een ezel te loeien, hard, zelfs de honden maken een sprongetje. We lopen op het gemak door en komen steeds meer in de bewoonde wereld, we pinnen onderweg want ja we zitten toch in België.

Bij aankomst in het dorp bleek het markt te zijn dus dat was wel gezellig, we maken een rondje en belanden dan op het terras. We nuttigen een heerlijke kop warme chocolade melk met slagroom, nemen nog wat lekkers mee van de markt en gaan dan op het gemakje terug. Aan onze Sam beginnen we nu echt te merken dat hij oud wordt op de terug weg moeten we hem echt vooruit slepen en loopt hij telkens midden op straat. Eenmaal terug bij de camper gaat hij in zijn gebruikelijke hoekje liggen in het zonnetje en is vertrokken. Die andere twee varkens moeten toch nog even hun batterijtje legen en Marco gooit nog even met de frisbee tot ze het beu zijn. We hebben als lunch verse snert en daarna doen we wat voor ons zelf.

's Avonds na het eten gaat het kampioenschap Hitster van start en zijn lekker bezig de hele avond. We gaan lekker douchen en naar bedje, we hebben een heerlijke rustige nacht en zijn weer wat aan de late kant wakker. De honden hebben niet de neiging om in de nacht bij ons te komen liggen (waar je wakker van wordt en ze terug moet jagen) dus dat scheel een hoop. Na het ontbijt ruimen we de boel op en gaan weer richting het Zeeuwse. Weer een lekker weekend achter de rug, nu weer opzoek naar een nieuwe bestemming....


Susberg
Sint-Antoniusweg 97,
3910 Pelt,
België

susberg 

Pelt is een gemeente in het noorden van de Belgische provincie Limburg die op 1 januari 2019 is ontstaan uit de fusie van Neerpelt en Overpelt. De gemeente heeft een oppervlakte van 83,63 km² en telt ruim 34.000 inwoners. In het noorden grenst Pelt aan de Nederlandse gemeente Valkenswaard. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.