Weekend Hoeven

Gepubliceerd op 4 februari 2024 om 20:00

Sinds afgelopen oud en nieuw worden we geplaagd door kleine reparaties die uitgevoerd dienen te worden aan de camper, begon met een radio waar we spontaan twee verticale strepen op het scherm aantroffen, tot een toegangsdeur van de camper die niet meer van het slot ging. Nadat deze deur gemaakt was en de radio opgestuurd was naar de importeur voor reparatie ging onze badkamer kraan lek zodat we geen waterdruk meer hadden op het toilet en keukenkraan.

Het werden dus twee weken van herstelwerkzaamheden, en hierdoor konden we niet in het weekend erop uit. Kregen bericht van het bedrijf Carlife dat de radio terug was en bij montage bleek het euvel nog steeds niet verholpen te zijn. Carlife was er klaar mee en haalde een nieuw radio uit de doos en deze werd meteen gemonteerd. Tevens hebben we hier de camper laten chip-tunen zodat we van 130PK naar 160PK zijn gegaan en tevens een stuk meer koppel in de tweede en derde versnelling. Hierna door naar huis en voor het eerst had ik spinnende banden op het nat wegdek, dus even wat meer gedoseerd gas geven. Tevens hadden we een afspraak bij het bedrijf Recreage voor de waterlekkage van de badkamer kraan. Konden de camper rond 1630 brengen zodat ze de volgende ochtend er meteen aan konden beginnen. Donderdag middag belde ze op, zit een nieuwe badkamer kraan in en de camper staat klaar.

Dus alle jokertjes zijn opgelost, gisteravond al een groot gedeelte van de camper weer ingepakt, alvast wat boodschappen gedaan, de honden worden al onrustig want de camper staat voor de deur en ze hebben het al lang door dat we weer lekker op pad gaan.

Ditmaal viel de keuze op Mieke’s Hof in het Brabantse plaatsje Hoeven, zo te zien op hun webpagina een rustige stek met veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

We rijden na het werk richting Brabant en zijn al snel op de plaats van bestemming, ondanks dat de grens naar België is afgesloten in verband met boerenprotesten. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen uitleg over deze mooie plek. Ook een rondleiding in de boerderij winkel zit erbij. We zetten de camper op zijn plek drinken een bakje koffie en gaan met de honden op pad. Een kilometer of twee wandelen brengt ons bij een bos waar ze heerlijk hebben kunnen rennen. Bij terugkomst ploffen ze op bed en hebben er geen kind aan. En nu...... de relax modus aan!!!

Na een heerlijk nachtje met veel wind starten we de dag met een Engels ontbijtje. Lopen een rondje met de honden en zijn van plan om naar Oudenbosch te gaan. Maar het regent met flinke druppels dus we wachten de bui even af. Rond een uurtje of half twaalf is het droog en stappen op de fiets.

Altijd een feestje voor de joekels!!!

Het is een ritje van ongeveer 4 kilometer fietsen en staan dan op de stoep bij de Basiliek van Oudenbosch, deze basiliek is een replica van de St. Pieter op schaal zoals dat genoemd wordt. Maar dat hij imposant is is denk ik wel duidelijk. We gaan om beurten naar binnen om even te kijken en om foto's te maken natuurlijk.

We lopen nog een rondje door het dorp en bekijken nog wat kerkjes en lopen langs het haventje. Oudenbosch is zich aan het opmaken voor carnaval en overal is de Puit, dit is de carnaval benaming voor Oudenbosch en zie je dus overal terug in het straatbeeld, in de etalages en op het plein. We maken nog een foto van de basiliek waar ook de grote koepel op staat zodat we alles hebben voor onze herinneringen.

We fietsen dan op het gemakje weer terug naar de camping, onderweg scoren we nog wat Vietnamese loempia's die we lekker op smikkelen bij de camper. In de boerderij winkel halen we nog een bakje erwtensoep en een zak met mandarijnen. Dus de vitamientjes komen ook weer binnen. De rest van de middag doen we wat we altijd doen, boekje lezen, puzzeltje maken en een of ander kampioenschap, maar vooral lekker relaxt met een bakje koffie of wat anders te drinken.

Heerlijk vinden we dat!!!!

Zondag, we ruimen op ons gemak op nuttigen een ontbijtje met een bakje koffie en gaan weer richting het Zeeuwse. En zo is er weer een weekend voorbij gevlogen en hebben we weer heerlijk genoten. Eenmaal thuis maken we een planning voor de komende weekende, heb er nu al zin in.

Mieke's Hof
Slikstraat 15
4741 SC Hoeven
miekeshof 

Hoeven is een dorp in de gemeente Halderberge in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Tot 1997 vormde Hoeven samen met het dorp Bosschenhoofd de gemeente Hoeven. Deze gemeente is in 1810 gevormd uit Hoeven en de ten noorden ervan gelegen Sint Maartenspolder. Wikipedia

Oudenbosch is een plaats in het westen van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt niet ver van Etten-Leur en Roosendaal. Oudenbosch is vooral bekend vanwege de grote, tussen 1865 en 1892 gebouwde, Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara. Het ontwerp is geïnspireerd door twee kerken in Rome. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.