Paasweekend, Swalmen dag 1

Gepubliceerd op 29 maart 2024 om 20:00

We hadden een mazzeltje dit weekend en konden daarom op donderdagmiddag vertrekken en Maud wilde wel op de honden passen, dus we hebben het rijk alleen. De camper had de hele week al voor de deur gestaan en was hij dus al (op de fietsen na en schoon water) helemaal klaar voor vertrek.
We gaan naar Limburg, ja alweer en volgende week ook 🥰. Dit keer gaan we naar Swalmen en ligt de boerderijcamping aan de Duitse grens in een mooi natuurgebied het Swalmdal.

Maar goed, we kunnen pas rond 17:00 uur vertrekken en zijn dan ook pas rond 19:45 op de camping, de rit ernaar toe viel ons alles mee, hoewel we toch nog wat file hadden en een paar ongelukken voorbij moesten reed het wel lekker door. We komen aan in het donker en worden vriendelijk ontvangen door de eigenaresse, ze brengt ons naar onze plek en verteld waar we alles kunnen vinden. Omdat het nog niet zo druk is is vandaag alleen de gezamenlijke sanitair gedeelte open en morgen als het drukker is gaat alles open. Nou prima voor ons, we zetten de camper op zijn plaats achter een stenen terras wat er voor iedere plek is gemaakt. Achter de camper staat een haag en als we door de haag kijken is daar een wandelpad dat zo het bos in loopt, als ik op Google-maps kijk zie ik dat de haag eigenlijk de grens is van Nederland en Duitsland, dus het pad achter de camper is Duitsland.
Inmiddels hebben onze buikjes al honger maar zin om te koken is er niet, we besluiten dat het een gebakken eitje wordt. We kijken nog een netflixje en rond 11 vallen onze oogjes dicht, douchen en hop naar bed.

Lang zal ie leven, lang zal ie leven, lang zal ie leven in de gloria!

Marco is vandaag jarig en dat vieren we uiteraard in de camper, ontbijtje en een mooi cadeautje. Als we klaar zijn met ons ontbijt en we zijn aangekleed halen we de fietsen van de camper en gaan op weg naar Roermond. We beginnen bij de Designers Outlet Roermond, waar het super druk was. Maar zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen, daarna gaan we door naar Roermond stad en belanden al snel op een terrasje op de Markt. En je kan niet naar Limburg zonder vlaai en vandaag hadden we een echt goede smoes om vlaai te eten dus dat hebben dan ook maar gedaan.

We zitten dan ook op een heerlijk verwarmd terras en na onze koffietje met vlaai gaan we weer verder, we lopen via de VVV over de Markt en struinen zo allerlei straatjes door.  Verbazen ons over hoe groot de binnen stad is en hoeveel oude panden er staan.

We lopen weer verder en komen bij O.L.V. Munsterkerk ( we hebben trouwens heel wat kerken gezien in het centrum) en zo via het centraal station weer terug op de Markt waar onze fietsen geduldig hebben staan wachten.

We plannen een route via het retailpark van Roermond, bij de Decathlon, AH XXL, Beversport en al dat soort winkels. Daar gaan we opzoek naar een hapje te eten voor we weer verder gaan met fietsen.

Na onze lunch besluiten we dat we niet de zelfde weg terug willen fietsen maar via het groen op de kaart. Via Route.nl maken we een mooie route die ons via Duitsland terug brengt naar de camping. Onderweg komen we een blauwe bessen "Farm" tegen en belanden (heel vreemd) weer op een terrasje, de zon schijnt lekker  en we nemen een lekker Radlertje. Als er een grote groep fietsers aan komt gaan wij weer verder, we moeten de N280 over en daar staat het ram vol, veel getoeter en verkeersbegeleiders die de boel in de gaten houden. Ik kan op internet nergens zien wat er aan de hand is maar uit voorgaande jaren lijkt het of dat het met pasen erg druk is bij de Designers Outlet, dus misschien was het daar wel om. 

We duiken het bos in en komen zo weer terug in Nederland, rond half vier zijn we terug bij de camper en genieten nog even van het zonnetje, tot deze achter de wolken verdwijnt want dan wordt het toch echt wel frisjes.

We relaxen wat, lezen een boekje, maken een puzzeltje en als het echt koud wordt doen we de deur lekker dicht en de kachel aan. Wat een luxe dit!!!!

Boerderij camping aan de grens
Bosstraat 121
6071 PX Swalmen

aandegrens 

Swalmen is een plaats, voormalige gemeente en een stadsdeel in Nederlands-Limburg, die sinds 1 januari 2007 bij de gemeente Roermond hoort. Swalmen is gelegen tussen Roermond en Venlo, wordt in het westen begrensd door de Maas en in het oosten door de Duitse grens. Wikipedia

Roermond is een stad in de Nederlandse provincie Limburg. De stad is de zetel van het bisdom Roermond en is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente Roermond. De gemeente had op 31 januari 2023 een inwoneraantal van 59.992. Roermond ligt aan de samenvloeiing van de Roer en de Maas. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.