Weekend Kloosterzande

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 20:00

Het is weer vrijdag, de camper is klaar voor vertrek als ik thuis kom van mijn werk. Ik had nog wat boodschappen gehaald voor dit weekend, deze in de camper gedaan, honden uitgelaten en we vertrokken. We gaan niet zo ver deze keer, naar de overkant zoals wij dat zeggen. Kloosterzande is the place to be, voor dit avontuur. De weersvoorspelling is niet heel gunstig, maar goed Pelleboer zat er ook wel eens naast😉. 
Deze keer gaat de vader van Marco ook mee, de beste man is inmiddels 89. Afgelopen week heeft ie een porta potti gekocht en een 51 cm hoog luchtbed, wij hadden nog wel een tent dus die kan hij mooi gebruiken. 

We zijn dan ook vroeg op de camperplaats, we zoeken een mooi plekje uit en parkeren de camper. Schoonvader zet de auto een plekje verder, maar eerst een koffietje doen en hopen dat het stopt met regenen 🤞🏻. 
Nou dat doet het dus niet, in de regen zetten we de tent op, blazen het luchtbed op en maken het bed slaap gereed. Helemaal in zijn nopjes is hij met het geheel. 

Als het even wat droger is ga ik een rondje doen met de honden en over de camperplaats. Ik maak foto's en bekijk het sanitair, een beetje gedateerd lijkt het wel (terwijl deze camperplaats pas in 2021 is gestart en het sanitair uit 1921 lijkt) maar het is schoon en ziet er netjes uit. Bij iedere plek staat een picknick tafel met een plantje, er zijn leen fietsen een honden uitlaatveld, voorzieningen voor vuilwater te lozen, schoon in te nemen dus we zijn van alle gemakken voorzien. Nu het weer nog. Een tegenvaller is wel de stroomvoorziening, ze geven aan dat er 10 Amp is edoch geen CEE aansluiting, en een hoop aansluitingen, waaronder 380V en dus maar de adapter er tussen gezet zodat we alsnog een en ander konden aansluit. Na 4 verschillende aansluitingen te hebben geprobeerd hadden we er eindelijk eentje waar spanning op stond, echter na 1 hagelbui was het gedaan met de spanning. Dus maar lekker de spanning van onze eigen huishoud accu gebruikt en zolang we geen dakairco aanzetten kunnen we 4 dagen 'off-grid' staan.

Na mijn wandeling ga ik lekker aan de kook, deze keer zijn het noodels, kip en roerbakgroenten met een lekker sateetje. We kletsen wat en de eigenaar van de camperplaats komt nog even langs met 2 eitjes en een leuke pen, betalen komt morgen wel zegt ie en gaat zo bij iedereen even langs. Want inmiddels zijn er nog wat mensen bij gekomen. 

Ik ben benieuwd hoe het vernacht verloopt en dat schoonvaderlief goed kan slapen en niet te veel kou lijd. 

Zaterdag morgen, we zijn vroeg wakker en hadden schoonvader al gehoord, de rits van zijn binnentent ging open. Marco maakt een lekker koffietje voor hem en gaat kijken hoe zijn nacht was geweest. Even later komt hij terug en verteld dat hij met zijn vader naar de HAP gaat, zijn urineweginfectie is nog niet helemaal over. Ze nemen al vast het een en ander mee en ik spreek af met Marco dat hij met de Twingo weer terug komt vanmiddag. Zo gezegd zo gedaan. Zijn nacht was overigens goed geweest, hij had lekker geslapen en het niet koud gehad. 

Ik maak een ontbijtje, doe de afwas en laat het luchtbed vast leeglopen. Na dit alles doe ik de honden aan de lijn en ga een stukje wandelen, ik had op route.nl een route gemaakt van zo'n 4,5 km. Het waait flink en het zonnetje worstelt om door de wolken te komen, als je uit de wind loopt en het zonnetje komt even door is het echt lekker. Maar goed dat hield natuurlijk geen 4,5 km vol en toen ik net over de helft van de route was kreeg ik een flinke bui op mijn donder. Deze was ook zo weer over, dat dan weer wel.

We wandelen door het grote niets met hier en daar een boerderij of een verdwaalde auto, maar al met al was het een lekker tochtje. Als ik bijna terug ben bij de camping belt Marco, gelukkig valt het mee en is hij bijna onderweg terug naar de camping. Voor dat het weer gaat regenen ruim ik de tent op en zorg dat alles droog in de camper ligt. Als Marco er is met de Twingo kan alles zo daarin gedaan worden. De eigenaar van de camping kwam ook nog even kijken en we spreken af dat hij een tikkie stuurt voor de betaling van dit weekend.

Marco had nog niet gegeten dus had ik alvast de soep op gezet zodat deze warm zou zijn als hij terug is, we hopen nog een stukje te kunnen gaan fietsen vandaag maar het ziet er somber uit.

Nadat we de tomatensoep met broodjes verorberd hadden, was het tijd om de buienradar te raadplegen en dit voorspelde niet veel goeds, veel regen en hagelbuien welke onze kant op komen Als we naar buien kijken begint het langzaam nacht te worden. We nemen dan ook het wijze besluit om lekker in de camper te blijven. Lang leve Netflix, nieuwe docu serie 'the program' behoorlijke zieke geesten aan het werk. Bij aflevering twee moeten we het geluid van de TV harder zetten omdat de regen overgaat in de hagel wat dan ook met bakken uit de hemel komt, goed voor het grondwaterpeil, zullen we maar zeggen.  

De nacht was heftig, veel regen en wind, de stroom was uitgevallen en ik was blij dat mijn schoonvader in zijn eigen bedje sliep thuis ipv op de camping in zijn tentje. We zijn laat wakker nuttigen een ontbijtje en gaan weer richting huis, ik zou de Twingo meenemen en Marco de camper. Volgende week hopen dat het weer wat mee zit, dit weekend was bar en boos en hebben niet kunnen doen wat we wilde, maar goed een wijs heer zei ooit ; "You can't always get what you want" en zo is het maar net. Gelukkig hebben we wel genoten van het camperen en van elkaar 😂.

En nee, deze camperplek is niet voor herhaling vatbaar, hoewel de eigenaar echt heel aardig was.

Camperplaats de Waterhoeve

Hoek en Bosch 1
4587LC Kloosterzande

camperplaatskloosterzande 

Kloosterzande is een dorp in de gemeente Hulst in de Nederlandse provincie Zeeland. Tot de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003 was Kloosterzande het bestuurlijk centrum van de gemeente Hontenisse. Wikipedia

Hoek en Bosch is een buurtschap in de gemeente Hulst, in de Nederlandse provincie Zeeland. De in de regio Zeeuws-Vlaanderen gelegen buurtschap bevindt zich ten zuiden van het dorp Kloosterzande en ten noorden van de buurtschap Tasdijk. Hoek en Bosch ligt aan de weg Hoek en Bos. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.