Paasweekend Swalmen dag 2

Gepubliceerd op 30 maart 2024 om 20:00

Dag 2, na een heerlijke nacht worden we wakker gemaakt door de vogeltjes die de boel bij elkaar kwetteren. Vandaag op de planning een flink stuk fietsen door de natuur (NL-DU-NL-DU) een wirwar aan grensoverschrijdingen dus ik ben benieuwd wat we tegen komen. Soms lijkt het op route.nl dat je door het bos gaat maar dan is het door de weilanden dus het is altijd een verrassing waar we door heen gaan. Maar duidelijk is wel dat we diverse keren van Nederland naar Duitsland gaan en andersom.

Maar eerst een heerlijk ontbijtje.

De route start direct achter de camping en dan zitten we al in Duitsland, meteen het bos in. De bomen zijn nog kaal en het zandpad is wat blubberig maar dat geeft niet. Als we weer even over de grens fietsen zien we onze eerst stop al aankomen, een leuk terrasje net voor de grens, genaamd Boscafé aan de grens. We nemen lekker een koffietje en genieten van het zonnetje. 

Het terras is hond-vriendelijk met een eigen hondenbar, er lopen ook veel honden rond en we besluiten dan ook om zeker nog eens terug te gaan met de joekels. Achter het boscafe ligt ook een camping en er is genoeg bedrijvigheid in de buurt. Na onze koffie gaan we weer verder en steken de grens weer over en rijden via het bospad richting Brüggen.

We rijden door veel verschillende landschappen en op een gegeven moment rijden we op een asfalt weg, uh midden in het bos????? Ja beetje gek wel maar goed het zal vroeger wel iets geweest zijn denken we nog, even later zien we bij iedere zijweg een bord staan met Bitte , betretten verboten! Toen begon het te dagen, dit moet iets militairs zijn geweest vroeger, bij het volgende bordje rijden we naar binnen en zien inderdaad oude munitiebunkers. Eenmaal terug bij de camper zoeken we even op google en komen erachter dat dit een munitiedepot is geweest van de Britten, voormalig-munitiedepot-brggen .

Op veel van de bunkers en ander overblijfselen aan gebouwen hebben de kunstenaars flink huisgehouden en staat er behoorlijk wat graffiti te bezichtigen. Ook op de weg staat het een en ander geschilderd waar ik niet echt wijs uit kom, maar dat het er gezellig uit ziet met al die kleurtjes is wel duidelijk.

We fietsen verder en ik zie op de app van geocaching dat we vlakbij een cache zitten dus die maar even mee gepikt, een stukje verder zien we nog wat mooie koeien in de tuin en een aparte brug. 

Het wordt tijd om de inwendige mens te verzorgen en als we een bankje zien gaan we daar maar even pauzeren, we hebben ons brandertje bij, we hebben water genoeg, de lepels en de bekers..........en als Marco alle fietstassen heeft gecontroleerd zegt ie; " had je de pasta niet mee genomen?".

Uhmmm, shit die ligt nog op tafel. Nou daar ging ons momentje van rust met wat lekkers. Dan maar door fietsen en hopen dat we onderweg nog wat tegen komen.

We komen weer in een heel ander gebied met slinger-slanger weggetjes, het wordt drukker met fietsers en wandelaars maar niets om even te zitten, ja 5 meter voor de camping maar die slaan we over we eten bij de camper wel wat. Na 49 kilometer komen we om half 2 weer op de camping, we zetten de stoeltjes buiten en genieten nog even na van het mooie weer, maar net als gisteren koelt het best snel af als je stil zit en we gaan dan ook maar weer binnen zitten, weliswaar met de deur lekker open.

Na het avondeten kijken we nog wat tv en gaan niet al te laat naar bed. Want morgen gaan we weer lekker met de fiets op pad maar dan de andere kant van de Maas bekijken. 

Het Brachter Wald is een natuurgebied in Noordrijn-Westfalen, gelegen ten westen van Bracht, op het hoogterras van de Maas. De hoogte van dit bosrijke gebied komt op sommige plaatsen boven de 60 meter. Het gebied omvat ruim 1328 ha en is onderdeel van het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Wikipedia

 

Brüggen is een stad en gemeente, dicht bij de Nederlandse grens gelegen in Noordrijn-Westfalen. De gemeente telt 15.934 inwoners op een oppervlakte van 61,25 km². Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.