Hemelvaart weekend, Opoeteren dag 2 🇧🇪

Gepubliceerd op 10 mei 2024 om 20:00

Donderdag 

Zo, na een rustige heenreis komen we langs de Carrefour supermarkt, het is goed weer dus dat betekent dat we eindelijk weer aan de BBQ kunnen gaan opstoken. Kunnen hier mooi parkeren en Patty duikt de winkel in (een van de weinige supermarkten die open zijn, het is tenslotte Hemelvaartsdag) en komt het veel lekker voor op de BBQ weer naar buiten. We rijden door naar de camping, zijn er mooi rond 13.00 uur, Patty eruit naar de receptie die echter tot 13.30 gesloten is, dus maar even de honden in het nabijgelegen bos uitgelaten. 

Na flink wat gedoe zijn we ingecheckt en staan dan toch weer een andere plaats dan op de reservering vermeld stond. Het is een plekje verder, we hebben een ruime en fijne rustige plek, dus lekker de luifel uit, stoeltjes en tafel komen ook weer te voorschijn. De fietsen gaan weer van de camper en worden klaar gezet om de buurt te verkennen. Nadat alles geïnstalleerd is besluiten we nog even een kort rondje met de honden aan de fiets te doen, komen langs bossen en een kasteel en na een kilometer of 5 zijn we weer terug op de camping. Het blijft lekker weer en we besluiten dan ook om de BBQ te testen, wel wat vroeg op de dag maar de lunch hadden we overgeslagen. De Skottigrill wordt in elkaar gezet en het feest kan beginnen, heerlijk gemarineerde varkenshaas wordt afgelost door chipolata worsten en hier hadden we genoeg aan, na afloop nog wat aardbeien en salade, feest compleet.

 Na de afwas kort rondje met de honden en 'GAME ON!!!' Gisteravond was een gelijkspel 2-2 met Hitster, nu komen de messen op tafel en wordt er gevochten voor elk goed antwoord. Resultaat 5-2 voor Patty. Met grote verliezen word ik ingeblikt en we besluiten dan ook om er maar even mee te stoppen om de afgang niet groter te maken. Na dit pijnlijk verlies besluit ik maar even te gaan douchen en kom dan ook weer helemaal fris en fruitig terug bij de camper, waarna Patty ook besluit om even onder het gemalen water te staan. Was weer een heerlijke dag, met lekker weer, en voor morgen geven ze ook goed weer af en het plan is om naar de markt in het plaatsje Bree te gaan, zo'n 12 km hier vandaan. Straks nog even het laatste ronde met de honden (die nu al voor pampus liggen) en dan de tandjes poetsen en lekker onder het dekbed.  

Camping Zavelbos
Kattebeekstraat 1
B- 3680 Opoeteren (Maaseik)

limburgcampings 

Opoeteren is een dorp en deelgemeente van Maaseik, Belgisch Limburg, het was een zelfstandige gemeente tot aan de gemeentelijke herindeling van 1977. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.