Hemelvaart weekend Opoeteren, dag 3 🇧🇪

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 20:00

Vrijdag

Na een wat onstuimige nacht van mij word ik voor de tweede keer wakker. Marco begint gelijk met een heel verhaal en vragen te stellen. Maar ik moet eerst even wakker worden en dat duurt even pffff.

Onze koelkast heeft het nu echt begeven denken we en Marco heeft al contact gezocht met recreage of zij er deze week even naar willen kijken. Dat is gelukt, vrijdag hebben ze tijd gelukkig. Maar goed, vandaag gaan we naar Bree want ik de informatie folder van de camping stond dat daar de weekmarkt op vrijdag is. 

De honden staan er al helemaal klaar voor, dus na het ontbijt gaan we maar gelijk weg. De route had ik gepland in Route.nl en ging bijna helemaal door het bos of rustige straatjes waardoor de honden lekker los naast de fiets konden rennen. Het begon al wat warmer te worden en moesten regelmatig even stoppen om de honden wat te laten drinken.

Na zo'n 12 kilometer kwamen we in het centrum van Bree en stuitte op de markt, we zetten onze fietsen vast en gaan lopend verder. Jeetje wat een drukte en wat was het groot, dit hadden we niet echt verwacht. Maar super leuk, onder alle mensen die voorbij komen, komen we ook onze buren van de camping tegen met hun 2 windhonden. Die kijken even verbaast naar ons, die hadden ons met de fiets zien vertrekken en hadden ons waarschijnlijk niet verwacht in Bree.

Eigenlijk zijn we op zoek naar een terrasje maar alles is vol, maar we hebben mazzel en er komt een plekje vrij bij een koffie bar. We ploffen snel neer en na enige rijd worden we geholpen door een vriendelijke Belgische madame, die het heel druk heeft en wat achterloopt met het bedienen van de mensen buiten. Ze komt 2 minuten later met een grote bak met drinken voor de honden, die dan ook in een teug leeg gaat. We hebben lekker een 0,0 biertje en een bitter lemon om onze dorst te lessen. We kijken even op Googlemaps voor een supermarkt want we moesten nog melk hebben voor mijn cappuccinootje. Toevallig zouden we er op de terug weg langs komen.

We verlaten de drukke markt en gaan weer terug naar de camping, onderweg stoppen we met regelmaat voor de honden, even drinken even uitrusten en als we op de camping aankomen ploffen ze neer en is het stil.

We genieten van het zonnetje en zitten lekker buiten, Marco maakt een puzzeltje en ik ben begonnen in een nieuw boek; "Piep zei de muis" .

Ik fiets nog even terug naar het dorp Opoeteren om melk te halen want de supermarkt die we onderweg zouden tegen komen had uiteraard geen melk. Een ritje van drie kilometer heen en drie kilometer terug en ik heb dan eindelijk mijn cappuccinootje, lekker!

's Avonds gaan we lekker BBQ-en en spelen nog een spelletje Hitster en als het wat frisser wordt gaan we douchen en binnen zitten, nog even en dan is het tijd om te slapen. Morgen weer een nieuwe dag en wat we dan gaan doen is nog een verrassing voor ons.

Bree is een stad in de provincie Limburg in België en is de hoofdplaats van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Bree. De stad telt ruim 16.000 inwoners. Wikipedia

Kom de sfeer opsnuiven op onze uitgebreide wekelijkse markt op vrijdag van 8.00 u - 12.00 u. Je kan inkopen doen bij meer dan 120 marktkramers die verse- en kwaliteitsvolle producten aanbieden. De kramen staan in het centrum op de Grauwe Torenwal, Hoogstraat, Kloosterpoort, Ter Rivierenwal, Nieuwstadstraat, Markt en Vrijthof. Achteraf kan je gepakt en gezakt terecht bij de plaatselijke horeca om gezellig te keuvelen bij een tasje koffie.

Onze stad kent een rijke traditie als handeldrijvend centrum. Uit het register der accijnsen (taksen op koopwaren) van 1437 kunnen we opmaken dat er handel gedreven werd in wijn, bier, vee (paarden, koeien, varkens, schapen), vlees, vis lijnwaad, wol, lijnzaad, granen, gelooid leer, kaas, zeep, schoenen, pelswerk en gebakken aardewerk. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.