Hemelvaart weekend, Leopoldsburg dag 1 🇧🇪

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 20:00

Donderdag

Weer een beetje gekke week en er moest wel weer eens wat stuk gaan aan de camper, deze keer was het het bedieningspaneel MP20-T van Schaudt. Marco het hele internet afgepluisd, dit paneel schijnt niet meer te worden gemaakt maar Marco vond op Marktplaats wel iemand die deze maakt of reviseert of hoe je dat ook noemt. In ieder geval we hebben een adresje die ons kan helpen om de camper weer heel te maken.
We zijn ook nog op visite geweest bij Pascal die met zijn mountainbiken stuntman wilde spelen waardoor zijn hele hand en pols nu in de Mecano schroefjes zit. 

Beterschap Pascal

Maar goed, we hadden bedacht dat we nog wel een nachtje eerder weg konden, dus woensdagavond ipv donderdag ochtend. De camping gebeld waar we voor het hemelvaart weekend zouden staan maar helaas was dat niet meer mogelijk. Dus hebben we nu een plek die langs de route ligt in Leopoldsburg.

Marco had al een vrije dag en ik had mazzel dat mijn overleg van half twee was geannuleerd, ideaal dus. We konden nu om half twee gaan rijden, ondanks de verwachtte drukte konden we redelijk doorrijden. Rondom Antwerpen is het eigenlijk altijd wel druk dus daar hadden we dan ook wel op gerekend.

Eenmaal op de camperplaats worden we opgewacht door een overijverige vriendelijke man, die wel aan ons kon zien wat we niet zo lang camper-en (wij die ieder weekend weg zijn). Maar goed waarschijnlijk allemaal goed bedoelde praatjes, we zetten onze camper op zijn plek en staan aan de rand van een mooie visvijver. De honden zijn niet meer te houden en we gaan eerst even een klein stukje wandelen zodat ze hun behoefte kunnen doen en daarna gaan we op de fiets naar Leopoldsburg, we fietsen langs het water en om de haven heen om zo eigenlijk in een rechte weg naar het stadscentrum te gaan.

Daar aangekomen zetten we de fietsen neer en gaan lekker een stukje lopen, ik had eigenlijk wel iets meer van het dorp verwacht maar kan ook zijn dat we gewoon niet op de goede plek waren. Oke, we hebben de stad wel gezien en fietsen op het gemakje terug, inmiddels is het ook wel tijd om wat te gaan eten. Ik had lekker nasi meegenomen van huis dus hoefde die alleen op te warmen, samen met de sateetjes en we hadden weer een heerlijke maaltijd. Morgen vroeg willen we nog een stuk de andere kant uit fietsen langs het water en dan rond 12 uur richting de volgende slaapplek.

Na de afwas was het 'game night'. Onze nieuwe versie van Hitster Summer Party was afgelopen week al binnen gekomen dus nu was het moment aangebroken om met het spel te beginnen. Voor wie het niet kent, het bestaat uit kaartjes met aan de voorzijde een QR code en aan de achterzijde het jaartal, uitvoeren musicus en de titel. Door middel van de Hitster app op je telefoon scant deze de QR code en wordt het muzieknummer d.m.v. Spotify afgespeeld, degene die aan de beurt is dient te raden wie, wanneer en de titel van het nummer. Vervolgens dien je het kaartje in de juiste chronologische volgorde te leggen. Degene die 10 kaarten op de juiste volgorde heeft is de winnaar (betreft hier de verkorte uitleg). Vaak voor ons een trip down memory lane, kunnen het meezingen maar wie en welke titel??? Ik moet zeggen dat er wel een steile leercurve inzit naarmate je dit spel vaak speelt. Deze leercurve wordt dan ook wel weer teniet gedaan indien dit spel gepaard gaat met aanvalsgolven alcohol. Wij houden het bij een Radler 0.0 dus zo gek wordt het niet.

Na een heerlijke rustige nacht worden we wakker aan het water waar de mist lichtjes boven hangt, de zon breekt door en het belooft een mooie dag te worden. De eerste sportvissers hebben hun hengeltje al uitgeworpen en zitten te wachten tot er een karper zich aanmeld. Patty besluit om verse croissantje met en zonder chocolade af te bakken, de verse aardbeien worden schoongemaakt en de koffie pruttelt.  Na het ontbijt alles afgewassen, fietsen gepakt, honden aangelijnd en via het Jaagpad, langs het kanaal van Beverlo richting Lommel. Hier kunnen de honden heerlijk langs de fiets rennen en na ongeveer 7 km rijden we via de andere kant van het kanaal weer terug richting de camperplaats. Fietsen op de camper, alles weer ingepakt en lozen nog even ons grijs water en chemisch toilet en vertrekken richting camping het Zavelbos, wat zo'n 45 minuten rijden is. Was een leuke stek voor een nachtje te verblijven, echter geen sanitair aanwezig wat toch een gemis is.

Camperplaats De Lido

Lidostraat 171
Leopoldsburg

België

Leopoldsburg is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Limburg. Het is een fusiegemeente die bestaat uit Leopoldsburg en Heppen en behoort tot het kieskanton en het gerechtelijk kanton Beringen. De gemeente telt ruim 16.000 inwoners. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.