Weekend Kessel

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 20:00

Jeeeh, het is weer vrijdag. 
Een gekke werkweek voor mij en ook nog eens snotverkouden maar daar geven wij niks om en vertrekken na de lunch richting Limburg. We hadden deze camperplaats al diverse keren voorbij zien komen in blogs en vlogs van andere camperaars en waren wel gecharmeerd van de recensies.
Dus onze bestemming is Camperplaats Kessel!

In ons contact wat we hadden gehad met de camperplaats schreven ze dat als het druk zou zijn er een bordje bij onze plek zou hangen en na de eerste bocht zagen we al een bordje met ons kenteken dus dat was voor ons. Prima plek, uitzicht op het speel veld en de weg. Er is een hondenveld, een speelveld voor kinderen en een grote kampvuur plek. Maar dan moet het wel droog zijn en na dat we alles hadden klaar gezet en de honden even hadden kunnen razen begonnen de eerste druppels te vallen, zoals voorspeld op buienradar. 
Dus lekker binnen aan de koffie, Marco moest nog even werken en daarna relaxmodus aan!!!!

Na het buitje ga ik nog even een rondje lopen met de honden, camperplaats uit links af... een lange weg met weinig huizen en de honden konden dan ook lekker los lopen. Na zo'n 15 minuten ben ik terug gegaan en toen ik bij de camper kwam zag ik dat de tafel al gedekt was en Marco de bami aan het maken was Mmmm, lekker hoor. Na het eten zitten we nog even op onze telefoon en daarna kijken we nog een Netflixje. Voor we het weten is het laat en duiken heerlijk ons bedje in.

Zaterdag, na een nacht spoken van de snottebellen van de verkoudheid beginnen we met een stevig ontbijt. Vandaag staat op de planning een mooie fietstocht, via route.nl hebben we een tocht uitgezet van ongeveer 25 kilometer. Als de honden mee gaan is dat wel de max en dan moeten we onderweg ook nog even een rustpauze kunnen nemen. De tocht gaat van Kessel via de Kessels Bergen (zo heet dat bos) naar Baarlo, daar hebben we wat herkenningspunten van de keer dat we op de camperplaats Onder en Eind stonden. Deze keer gaan we wel met de veerpont naar de overkant. De eerste cruise van vandaag dus....

We fietsen via Steyl, waar we een klein stukje moesten om fietsen. Een mooie route die langs oude huizen en aan de rand van de Maas ons laat genieten van de omgeving en de rust. Eigenlijk is het wel wat frisser als dat we hadden gehoopt maar dat is niet erg, zolang we blijven trappen valt het gelukkig mee. We fietsen van Steyl naar Belfeld en komen langs een stuwdam waar we even pauze houden zodat de honden even kunnen drinken.

We fietsen weer verder langs de Maas richting Reuver, maar voor we in Reuver aan komen fietsen we door een straatje waar wel hele oude huizen staan en waar je dan ook niet met de auto in mag rijden. Op het bord aan het einde van de straat staat geschreven: 

" Tot ziens in Ronkenstein beschermd dorpsgezicht"

Beschermd dorpsgezicht, nog nooit van gehoord dus terug bij de camper maar even opzoeken wat ze daar mee bedoelen.

(Een beschermd dorpsgezicht is een gebouw of ensemble van gebouwen in een dorp, dat samen met zijn directe omgeving van algemeen belang wordt beschouwd en om die reden bij wet veilig wordt gesteld voor volgende generaties. Wikipedia)

Dit wetende stappen we weer op de fiets en bedenken dat we de honden echt wel even mogen afspoelen als we terug zijn want el terrorista (Jet), gaat via iedere plas die ze tegen komt en haar mooie grijze buikje is nu pikzwart van de blub.

In het plaatsje Reuver gaan we daarom op zoek naar een Action voor een verlengstuk van de douche slang zodat we deze uit het raam kunnen hangen. Waar ze heel toevallig ook een terrasje hadden, waar ze dan weer Limburgse vlaai met koffie verkopen. Ja als je er toch bent en Marco loopt in de Action ga je maar vast op het terras zitten. Als Marco bij me komt zitten bestellen we een heerlijk bakje koffie en een stukje vlaai, als we die achter onze kiezen hebben gaan we verder. Het kasteel van Kessel stond ook nog op planning en nog een tweede cruise.

Als we bij de veerpont aankomen moeten we even wachten tot hij weer aan onze kant is en kunnen er dan zo op fietsen voor 1,25 pp gaan we dan weer naar de overkant van de Maas en komen aan in het dorp Kessel, we fietsen door het historische dorp en komen aan bij een van de oudste kastelen van Nederland, helaas mogen we niet met de honden naar binnen en wandelen daarom maar om het gebouw heen. Kasteel de Keverberg is helemaal gerenoveerd in 2015 en heeft behalve hele oude ook hele moderne aspecten, dus een bijzondere verschijning.

We fietsen op het gemak terug, de honden dribbelen rustig mee en als we bij de camper zijn kruipen ze samen op ons bed (waar hun kleed op ligt) en zijn al snel in dromen land. Wij eten een heerlijk broodje Axel en een bakje soep want dat hebben we wel verdient 🤣.

Zondag morgen, de honden zijn vroeg en Marco is daarom ook vroeg uit bed. In de tussentijd dat ik nog lig te ronken heeft hij de tafel al gedekt met een heerlijk ontbijtje. We ruimen de boel op, gaan nog een keer naar het honden veldje en we drinken nog een bakje koffie. Het is 10 uur en we zijn klaar voor vertrek, de wc wordt nog schoongemaakt, de vuilwatertank geleegd en we zijn weg.

Weer een heerlijk weekend achter de rug en volgende week blijven we wat dichter bij huis, maar dat is volgende week. 

Camperplaats Kessel
Hazenakkerweg 1
5995 RM Kessel

camperplaatskessel 

Kessel is een stadje en voormalige gemeente in de Nederlands-Limburgse gemeente Peel en Maas. Het dorp telde 4.155 inwoners, had een oppervlakte van 22,13 km², was de voormalige residentie van Graafschap Kessel en kreeg in 1312 stadsrechten. Wikipedia

Gezicht Ronkenstein is een buurtschap en een van rijkswege beschermd dorpsgezicht in Reuver in de Nederlandse provincie Limburg. De procedure voor aanwijzing werd gestart op 6 april 1983. Het gebied werd op 28 maart 1997 definitief aangewezen. Het beschermd gezicht beslaat een oppervlakte van 20,6 hectare. Wikipedia

Kasteel (De) Keverberg was de voormalige residentie van de graven van Kessel en is in 2015 hersteld uit een geconsolideerde ruïne van een mottekasteel gelegen in het hart van het Noord-Limburgse dorp Kessel aan de Maas, stroomopwaarts ten zuiden van Venlo. Het kasteel is ook bekend onder de naam Kasteel Kessel. Het bevindt zich op een heuvel. Het hoogteverschil tussen het kasteel en de rivier kan worden overbrugd via trappen en terrassen.Wikipedia 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.