Weekend Oud-Alblas

Gepubliceerd op 10 maart 2024 om 20:00

Zo, na een weekje werken trekken we er lekker op uit. Marco was vrijdag al vrij en had de gehele camper mooi gewassen en alle boodschappen al ingeruimd. Opa was al onze Sam de tekkel wezen ophalen, hij wordt door de staar in zijn ogen nu echt visueel gehandicapt en thuis wie hij de weg wel te vinden maar op vreemde camperplaatsen gaat dit het niet meer worden, en opa vindt het wel gezellig. Ik was rond 13.00 uur thuis en konden we eigenlijk meteen vertrekken. Marco had een lekker snack-pack voor me gemaakt met wraps/kruidenkaas en gerookte kaas, wat blokjes kaas met scherpe mosterd en wat stukjes augurk met cherry tomaten. 
De zon schijnt en er staat wel een frisse wind, wat je goed kan merken tijdens het auto rijden. Nadat we de camper hadden af getankt en ook de LPG hadden gevuld rijden we in anderhalf uur richting Oud Alblas. Voor ons een gemakkelijk route die we al vaker gereden hebben, normaal draaien we dan de A15 op echter nu rijden we recht door en na 6 km staan we dan ook bij de camperplaats. Ik ga nog even vragen waar we kunnen staan en dit is makkelijk, 'zoek maar een plekje uit' dus zo gezegd zo gedaan en staan bijna midden in een weiland.

Op de heenweg nog een Pets Place gezien dus nadat de camper staat, stroom is aangesloten en de koffie het keelgat is gepasseerd lijnen we de honden aan en nemen even een kijkje wat ze daar allemaal te koop hebben. Bepakt en bezakt lopen we weer terug naar de camper, geven de honden een kauw staaf, en gaan wij even naar de buren die een molen hebben, met daar aan vast een winkel/restaurant. Ook hier weer wat aankopen gedaan, vers Waldkorn meel, verse honing, klein broodbak blikje, gist, en durum tarwe en een goede weegschaal voorin de camper. We hadden een hele goede maar de meeting hiervan varieerde nog al eens met 500 gram.....

Aangekomen in de camper gaan we aan de slag met een 'mini' Waldkorn broodje, we hebben immers alles in the house. Nadat het broodbeslag een uurtje heeft gerezen, de oven op temperatuur is zetten we het mini broodblik in de oven, we een glas water om voor de nodige stoom te zorgen. Baktijd is 40 minuten op 220 graden en na 30 minuten mag het glas water eruit zodat we (als het goed is) een knapperig korstje op het brood krijgen.

Ondertussen liggen de honden naast ons, doen net of ze vandaag al heeeel veeeel gedaan hebben en hiervan nu moeten bijkomen, echte jachthonden met een grote voorliefde om naast je op de bank te slapen.  

Na een rustige nacht zijn we al vroeg wakker, het zonnetje komt al snel door en het wordt al warm in de camper. Na het ontbijt gaan we een stukje fietsen. Deze keer niet zo lang maar wel een mooie route, deze had ik al uitgestippeld in route.nl, de route is ongeveer 12 kilometer. De honden moeten veel vast dus dan is 12 kilometer ook prima te doen. We fietsen langs de Alblas waar we het ene mooie huis na het andere passeren, bijna ieder huis heeft een eigen steiger met bootje of een visplekje.

We fietsen eerst naar Bleskensgraaf want daar was een Spar en voor vanavond wilde we stokbrood bij de spinazie lasagne dus even een pistop daar. 

Na Bleskensgraaf fietsen we aan de andere kant van het water terug richting de camperplaats maar gaan dan nog een stukje door naar Oud Alblas zelf, daar moet je dan toch ook even een kijkje nemen 😏. Oud Alblas is niet zo groot en gaan dan ook maar weer terug, onderweg stoppen we nog even bij een boerderij winkel om de honden wat drinken te geven. Ik ga nog even kijken wat ze te koop hebben en kom terug met een fles bitterkoekjes vla dus het toetje voor vanavond is ook geregeld, het wordt wat frisser en als we terug zijn bij de camper kunnen we lekker opwarmen met een bakje koffie.

Later gaan we nog een stukje lopen met de honden en belanden op een terrasje. We zaten achter het glas uit de wind in het zonnetje en het was heerlijk. De honden konden nog even razen op het veld achter de camper en zo gaan we de avond in. Relaxen ten top, dat was het motto van dit weekend. Voor het avond eten maak ik de bekende spinazie lasagne met een stokbroodje, wat kruidenboter en als toetje de bitterkoekjes vla. Dat is toch wel veel lekkerder als de bitterkoekjes vla uit de supermarkt.

Zondagmorgen, weer tijd om naar huis te gaan. De drie campers naast ons hebben alle drie een Zeeuws vlaggetje ergens aan de camper hangen en we gaan bijna in optocht terug. Maar eerst moest ik nog een envelopje met geld in de brievenbus gooien voor ons verblijf dit weekend.

Weer een weekend om met plezier op terug te kijken.

Vertoeven bij verhoeven
Oosteinde 8
2969 AS Oud-Alblas

vertoevenbijverhoeven 

Oud-Alblas is een Nederlands dorp in de Zuid-Hollandse gemeente Molenlanden, met een oppervlakte van 1314 hectare. Het is een van de oudste dorpen in de Alblasserwaard en telde op 1 januari 2021 2.250 inwoners en op 1 januari 2012 798 woningen. Alblasserdam was van oorsprong een buurtschap van Oud-Alblas. Wikipedia

Bleskensgraaf is een plaats in de gemeente Molenlanden in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Van 1986 tot 2013 was het onderdeel van de voormalige gemeente Graafstroom. Het dorp heeft een oppervlakte van 1272 hectare en ligt in het centrum van de Alblasserwaard. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.