Weekend Den Helder

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 20:00

Na een hectische week en een rollercoaster aan emoties kunnen we eindelijk weer even bijtanken. Deze keer gaat de reis naar Den Helder, bezoekje aan Texel en het nieuwe huis van onze zoon en schoondochter bewonderen. Maar voor het zover is moest ik eerst nog een ochtend werken, Marco had  in de ochtend nog verschillende afspraken staan en daarna alles al klaar gezet dus de fiets op de camper en gaan. 
De reis ging uiteraard van file naar file, een verkeerde afslag en toch weer op de goed route terecht komen zonder het door te hebben, heel veel politie en bergingswagens en na ruim 3,5 uur staan we dan in hartje Den Helder bij camperplaats Willemsoord. 

Na dat ik me gemeld heb bij de havenmeester gaan we lopend naar Niek en Dewi, dat is vanaf de camperplaats ongeveer 700 meter dus dat is ook nog eens een mooie wandeling voor de honden. We doen eerst een bakje koffie en gaan dan beginnen met de huis tour, Niek en Marco gaan naar de Werviaan om eten te halen (fish and chisp, alleen de fish was op...) en na het eten doen we de boven verdiepingen. Jeetje wat zijn we trots op die twee en wat een mooi huis hebben ze. Als we overal zijn langs gelopen en alle verdiepingen hebben gehad lopen we op ons gemak terug naar de camper, moe maar voldaan duiken we ons bedje in.

Zaterdag ochtend gaan we eerst even naar de markt met Niek en Dewi en pakken we de Teso van half twaalf naar Texel. Tess en Jet vinden het maar al te spannend de vloer beweegt, er is een hoop kabaal en het is nieuw pfffff. Maar ze doen het prima en al snel zitten we op een mooi plekje bij het raam en duurt de overtocht zo'n 20 minuten voor we er weer af kunnen, ook dan is de route spannend en loop Tess met zijn staart tussen zijn benen dicht bij mij mee van de boot af. Daarna is het springen en gek doen, ze is er weer!

Het zonnetje schijnt lekker, ook al waait het flink. Dewi is erg bekend op Texel en wijst ons de weg naar Den Burg via Den Hoorn,  het is rustig op deze route en de honden kunnen lekker los lopen. Ze genieten van de rit en wij ook, met het zonnetje en de wind in onze rug gaan we als een speer. We kletsen ondertussen en kijken om ons heen. Met de fiets zie je toch altijd weer meer als dat je met de auto gaat, we besluiten daarom ook dat we dit snel nog eens moeten doen. Dat Texel is echt wel leuk om overheen te fietsen. 
Als we in Den Burg aankomen zetten we de fietsen op slot en gaan verder lopen, te beginnen met een lekker kopje koffie op een terrasje.

Na ons kopje koffie lopen we nog even door de stad en zien dan toch weer andere dingen als de vorige keer dat we hier waren. We maken een rondje en lopen nog wat winkeltjes in, als we dan weer bij de fiets zijn aangekomen gaan we via Oudeschild terug naar de boot.

Maar voor we terug gaan nemen we nog 1 terrasje met een lekker stukje vis en wat drinken, we lopen nog even door het dorp en gaan dan op de fiets verder langs de kust. Weer een mooie route om te fietsen, de wind is wel wat harder geworden en de temperatuur iets lager maar door het zonnetje is het nog heerlijk toeven!
Aan de kust is hard gewerkt om er een mooi strand van te maken dit ook vooral voor de vogels die daar lekker kunnen gaan broeden, overal zie je de kleine plukjes helmgras staan.  Ook hier konden de honden lekker los lopen en het batterijtjes wordt al knipper lichtjes, ze hebben het super gedaan vandaag.

Om 16:00 vertrekt de boot weer terug naar Den Helder en daar scheiden onze wegen voor even..... Niek heeft een afspraak staan voor deze avond en Dewi komt nog naar de camper om gezellig met ons te eten. Ik moest nog wel even naar de winkel voor wat boodschapjes............................................................................................................................... als ik bij de kassa sta kom ik er dus achter dat mijn bankpasje nog in de camper ligt... dus moest ik nog even snel heen en weer om mijn pas. 

Na het eten liggen de honden knock-out en wij zitten te knikkenbollen op de bank en genieten nog even na van deze mooie dag.

Zondag ochtend ga ik nog een keer naar de havenmeester met de vraag of het een probleem is dat we wat later weg gaan. Ook vraag ik hem hoe het nu zit met de geruchten dat de camperplaats dicht moet. Hij geeft aan de de projectontwikkelaar van de gemeente dit graag wil maar er nog geen beslissing is genomen. Maar goed we mogen wat langer blijven, de we stappen op de fiets richting Niek en Dewi waar Marco de oven gaat testen om samen met Dewi brood te bakken. Ik loop met Niek nog een ronde met de honden over de dijk en na de lunch gaan we terug naar de camper en vertrekken weer naar het Zeeuwse. 

Weer een heerlijk weekend. 

Camperplaats Willemsoord
Willemsoord 47
1780 AD Den Helder

jachtwerfwillemsoord.nl/camperplaatsen 

Den Burg is een dorp in de gemeente Texel in de provincie Noord-Holland. Den Burg is het grootste dorp op het Nederlandse Waddeneiland Texel. Het telt 7.555 inwoners; dat is meer dan de helft van het aantal inwoners van Texel. Wikipedia

Oudeschild is een dorp in de gemeente Texel in de provincie Noord-Holland. Het dorp heeft 1.200 inwoners. Oudeschild ligt uitgestrekt achter de hoge deltadijk aan de oostkant van het waddeneiland Texel. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Dewi Ekker
7 maanden geleden

was super gezellig dat jullie er waren!