Weekend Weert

Gepubliceerd op 7 april 2024 om 20:00

Zo, de week zit er weer op, dus tijd om er op uit te trekken. Marco had nog wat binnengekomen werkzaamheden die hij voor het weekend afgerond wilde hebben en dus vertrokken iets later dan normaal richting Weert waar we met de reservering plek nr.5 toegewezen hadden gekregen. De heenweg werd gekenmerkt door vele files onderweg, hebben van Tilburg tot Best veel file gehad, voorbij Eindhoven was het ook weer feest dus we waren blij dat we op de camperplek waren aangekomen. 

Ik ging eerst met de honden om even een rondje te lopen en Marco de stroom aan te sluiten en het E&P level systeem te activeren. Tevens de isolatiemat voor de voorruit. Het is lekker weer en als snel worden de stoelen en onze tafel uitgeklapt om lekker in het nog aanwezige zonnetje te zitten. De jonge dame van de camperplaats komt langs of we gebruik wilde maken van de frietwagen, was onbeperkt friet en snacks voor € 8,- p.p. Dus aanvallen!!!

Tevens was er een bijeenkomst van de Frankia Camper Club, dus veel Frankia's op de camperplaats. Nadat we onze frietjes op hadden gegeten was het moment van uitbuiken begonnen, de honden hadden ook hun eten gehad dus lekker even niets.

Zaterdagochtend, na het bekende rondje met de honden gaan we een heerlijk ontbijtje doen en dat doen we lekker buiten. De eerste van dit jaar, de vooruitzichten zijn goed en de weergoden voorspellen 25 graden. We gaan dan ook maar wat vroeger weg want als het zodat we voor het heetst van de dag weer lekker terug zijn op de camperplaats.

De route van vandaag is rond de 22 kilometer met hopelijk een paar pauzes 😉. 

We fietsten door de polder van Weert, langs het Zonnedealen, langs beekjes en door de bossen. Een mooie gevarieerde route dus. De terrasjes die we gepland hadden, waren niet allemaal open en hadden daarom maar 1 pauze, voor ons geen probleem maar de honden waren helemaal bek af bij terug komst. We blijven dan ook maar wat langer zitten en fietsen op het gemak terug. De honden hebben bij de hele weg los langs ons gelopen en dat doen ze super. Onderweg besluiten we om vanavond in plaats van Butter Chicken om op de gourmetplaat te eten, lekker buiten. Maar dan moeten we nog wel even een boodschapje doen, maar eerst even de honden thuis brengen.

Eenmaal bij de camper wordt eerst de drinkbak geleegd en daarna ploffen ze neer naast de camper, wij doen even een bakje koffie en vervolgens ga ik op de fiets naar de supermarkt, is toch wel 2,5 kilometer.

Als ik terug kom verwen ik Marco met wat lekkers voor de lunch en voor de honden had ik een lekker kauwstaaf meegenomen en die waren helemaal blij. Na de lunch genieten we lekker van het zonnetje buiten en aan het eind van de dag merken we dat we toch wel licht verbrand zijn ( wij hebben in de tropen gewoond dus smeren hoeft niet 🤥).

We lopen nog een rondje met de honden en gaan dan eten. Als we klaar zijn ruimen we de boel op, wassen af en doen gelijk de fietsen op de camper, we gaan toch  niet meer weg. Daarna is het game-on, Hitster wordt op tafel gezet en ik merk dat er wel steeds meer liedjes (namen van artiest en de titel van het liedje) blijven hangen dat maakt het wel leuker. (Marco met 4-1 ingeblikt).Tegen de tijd dat het donker wordt gaan we het buiten verruilen met binnen, we moeten nog wel even op muggenjacht want die zijn massaal naar binnen gegaan toen wij even niet op aan het letten waren. De honden liggen nog lekker voor pampus en wij doen nog lekker even wat voor ons zelf. Zelfs de airco gaat even aan om de hitte uit de camper te krijgen, toch wel ideaal. Hoewel we de airco eigenlijk niet veel gebruiken is het af en toe toch wel heel lekker.

Op de camperplaats is het echt druk en  met maar twee sanitair plekken (2 mini badkamers) is het toch wel krap en we gaan dan ook maar lekker in de camper douchen.

Zondag,

De nacht verliep niet zoals het normaal verloopt, onze Weimaraner Jet was dusdanig scheten aan het laten dat we er gewoon wakker van werden. Zekere voor het onzekere liep ik om 02:00 (twee s'nachts) met deze scheten machine naar het bos. Nadat ze gepoept had werd de nacht vervolgt zonder enige aromatische verrassingen. 
We werden zondagochtend wakker van het fluiten van de vogeltjes en het zonlicht wat zich langzaam een weg baande richting de binnenkant van de camper. Nog even een kroel moment met de honden op bed en werd het tijd voor koffie. Marco ging zich wassen en aankleden en het bos in met de joekels. Voordeel van deze camperplaats dat je hier aansluitend een mooi bos hebt waar de honden lekker kunnen struinen. Bij terugkomst begon de camperplek al vol te lopen met verkopers van diverse camper attributen welke door de Frankia club voor clubdag waren uitgenodigd. Te denken aan vloerbedekking voor in de camper, vouwfietsen enz enz. Wij besluiten om lekker buiten het ontbijt te genieten en vervolgens op ons gemakje alles gereed voor vertrek te maken. Marco leegt het chemisch toilet, ruimt het verlengsnoer op, en ik ruim de binnenboel op en betaald de camperplaats, want het stroomverbruik wordt apart in rekening gebracht. Nadat alles betaald is  (€1,50 aan stroom) gaan we op pad, legen nog even onze grijs water tank en weg zijn we.

Bij het afrekenen kreeg ik de folder van het "Camper rondje Limburg"  mee met de sticker van deze camperplaats er al op, nog 7 te gaan voor een verrassing, ik ben benieuwd.
Het is mooi weer en erg rustig op de weg, in tegenstelling tot de heen weg. Rond de middagmaaltijd rijden we de straat in, halen de camper leeg en we besluiten dat de vloerbedekking voor het zomerseizoen er weer uit gaat. Marco spuit deze met de hogedrukspuit schoon en hangt de vloerbedekking op zodat deze kan drogen. We brengen de camper naar de stalling en pakken onze auto weer terug naar huis, zetten de wasmachine aan en genieten nog van een mooi weekend met mooi weer wat ze ons niet meer afpakken.

Hoeve Lieshout
Breijbaan 30
6005 NE Weert

hoevelieshout 

Weert is een stad in de Nederlandse provincie Limburg en de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente. De gemeente Weert grenst aan Noord-Brabant en België, ze vormt de westelijke entree van de provincie, reden waarom de stad zich promoot als 'de poort van Limburg'. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.