Weekend Sint Geertruid

Gepubliceerd op 2 juni 2024 om 20:00

Zo, een volle week met veel regen zit er weer op. Op het werk was het ook stiekem weer druk met begrotingen en vergaderingen, maar dan is het eindelijk vrijdag.  De camper heeft afgelopen week bij de garage gestaan voor een beurt plus APK en rondom in de nieuwe remblokken en de deur is weer gemaakt. Storingsmelding van de Airbag werd nagelopen en hier dient een nieuwe module voor besteld te worden, uiteraard staat deze in back-order, schijnt een veel voorkomend euvel te zijn van de Fiat Ducato van dit bouwjaar. Tevens zijn er foto's genomen van het deurslot zodat ook hiervoor contact kan worden opgenomen met de Dethleffs dealer voor een nieuw deurslot. Nadat we een rib uit ons lijf hadden gedoneerd aan het, wel fijn, garagebedrijf konden we ons huisje op wielen weer mee nemen. 

Vrijdagochtend nog even het weerbericht gekeken en maar weer snel het internet afgesloten. Nog fijn even in de ochtend de laatste zaken van het werk kunnen wegkoppen en na de middag kunnen we op pad, eerst even diesel en LPG tanken en de heenreis leidt ons door België en ja, de rondweg van Antwerpen is altijd een feestje, dus ook deze keer. File viel eigenlijk wel mee en konden blijven doorrijden. Rond 16.30 kwamen we aan op de camping alwaar wij een mooie verharde camperplek kregen toegewezen. Aangekomen op onze plek, stroom aangesloten (16A) en Patty gaat er even met de honden op uit. Ik zet de luifel uit, en maak een lekkere cappuccino en espresso, althans het koffiezet apparaat doet dit voor mij. Het weer is goed en we kunnen lekker buiten zitten. Op het menu staat spaghetti met stokbrood en kruidenboter met een koude Amstel Radler.  Met een hoop getoeter als zijnde een grote vracht boot komt de fruit ambulance de camping op rijden, met heerlijke aardbeien, frambozen, kersen, geschilde asperges en blauwes bessen. Ik moet zeggen de kersen waren heerlijk, aardbeien hadden we namelijk al in de koelkast staan.

Na het eten besluiten we nog even met de honden een stuk met de fiets te rijden, effe het batterijtje van de honden leeg maken. Patty had snel een route in de telefoon gezet en we zijn pleitte. Mooie heuvelachtige omgeving en binnen de kortste keren staan we in Sint Geertruid. We houden knooppunt 100 aan terug richting de camping, asfalt pad wordt ingeruild voor onverhard wat overgaat in een baggersloot naar beneden. De honden vinden het prachtig en wij gaan voetje aan de vloer op de fiets door de prutsloot de heuvel af. Ik bedenk me net te laat dat ik niet op een MBT zit en ja, voorwiel glijdt in de bagger weg en mijn atletisch lichaam maakt kennis met de Limburgse Mergel. Ik viel eigenlijk bijna bij stilstand op mijn zij. Nadat mijn longen zich weer met lucht gevuld hadden stond mijn lieftallige echtgenote bijna in d'r broek te plassen van het lachen. "Gaat het?" vraagt ze bijna onverstaanbaar. Ik veeg het gras uit mijn haar en kruip onder mijn fiets vandaan, geen schade gelukkig aan de fiets, weekje was al duur zat. 

Nadat we beide van mijn stuntmannen actie zijn bijgekomen vervolgen wij onze weg naar beneden waarbij ik mij realiseer dat ik morgen gemangeld wakker ga worden. De honden krijgen inmiddels een geheel andere kleur van de modder en al glibberend en glijden komen we bij onze camping uit. Zo dan, effe een rondje met de honden en de fiets, man man man, hier moet echt veel regen gevallen zijn, en gelukkig staan wij met de camper op een mooi verhard stuk dus ook geen vraagtekens of we zondag überhaupt nog wegkomen. Naast onze camper is een mooie grijs water loos punt waar je ook de fietsen kan afspoelen en hier maken we dan ook dankbaar gebruik van. De honden laten we eerst even opdrogen voordat ze de camper in kunnen, Patty zet een bakkie pleur en ik maak een begin met de blog. Het weer is nog steeds lekker en morgen staat er weer een leuke fietsroute in de planning maar voor zometeen eerst even douchen en dan lekker niks, gewoon lekker niks!

Zaterdagmorgen, we worden wakker van al het vleugel-achtig gedierte wat er hier rond loopt en fladdert, helemaal niet verkeerd weer!!!!

Na ons bakje koffie gaan we eerst met de honden op pad, schuin tegenover de camping is een bos met een redelijk steile trap omhoog. We blijven even beneden staan om te kijken wat ze doen als wij uit het zicht zijn, ons grijs monster Jet komt met een rotgang naar beneden en loopt haarzelf bijna voorbij, toen was het ook wel genoeg en bleef ze bij ons. Daarna een lekker ontbijtje en dan kan de dag beginnen.

Patty besluit voor het ontbijt wat croissants af te bakken met verse aardbeien, je kan het slechter treffen. Mijn voorspelling dat ik, na mijn acrobatisch avontuur van gisteravond, gesloopt zou wakker worden valt gelukkig erg mee, is nog wel wat beurs en gevoelig maar geen helse pijnen. De weersvoorspelling geeft een wisselvallig beeld weer, dus regenjassen mee, drinken voor de honden mee en we gaan lekker op pad. Wij vervolgen de route die Patty had gemaakt en komen in een soort hele fijne miezer regen terecht, die buienalarm.nl niet weergeeft.

De eerste stop is het plaatsje Eijsden, hier zien we alleen maar dat de terrassen worden aangevuld met mobile biertap punten en het hele dorp is hier aan de gang. Wat hier gaat gebeuren is ons 'nog' onbekend. Onze route geeft aan dat we het voetveer over de maas moeten pakken edoch, in verband met de sterke stroming en hoge waterstand is dit voetveer uit de vaart. Buienrader geeft aan dat het zo gebeurd is met de miezer regen en we maken ons op voor de serieuze regen. We besluiten het eerst volgende terras te pakken voor een koffietje om hier even de bui uit te zingen.

Na wat informatie opgevraagd te hebben bij de ober weten we waarom het feest is!

Na onze koffie zien we dat het nog wel even duurt voordat de buien voorbij zijn getrokken, dus tijd voor de lunchkaart en de keuze valt een een chicken club sandwich, die we mooi kunnen delen. Nadat het laatste stukje van dit heerlijke broodje ons huigje is gepasseerd besluiten we weer verder te fietsen, droog is het nog niet, het blijft miezeren. Nog even in Eijsden langs de Plus supermarkt en de route wordt verlegd richting de camping, het weer biedt geen verbetering en de halve middag door de regen te fietsen gaat hem niet worden.

Na een voorspoedige rit weer terug op de camping, drogen eerste de honden af voordat ze naar binnen mogen en ploffen vervolgens  neer op hun plek, lampjes gaan langzaam uit. Ik ga nog even verder met de blog en Patty maakt een puzzeltje, gevolgd door een bakkie koffie. Voor vanavond staat er de oud-Hollandsche gourmet in de planning, vraag is alleen of we binnen of buiten gaan eten.

Zondag ochtend, de honden beginnen wat ongeduldig te worden dus ik ga even een rondje lopen. Als ik eenmaal op de weg ben loop ik over een te glad stukje waar ik even lekker onderuit ga en val zo op mijn heup.......@#$%^&^%$#@. Een aardige Duitse dame houdt de honden vast zodat ik op kan staan. Ik loop nog een stukje door en draai dan om, mijn gevoel zegt dat ik morgen een blauwe zijkant heb. Maar goed eerst lekker ontbijten, daarna nog een rondje fietsen met de honden. Jet springt als een dolle naast de fiets, ze is helemaal blij dat ze nog mee mag. We fietsen langs een uitkijk toren waar ik toch nog even naar boven ga, Jet en Tess vonden dat maar gek en Jet was zo stoer dat ze ook de trap op ging. We volgen knooppunt 100 en komen uit in Mesch vandaar uit gaan we weer terug naar de camping en deze keer pakken we de verharde weg en geen bospad.

Bij terug komst bij de camping gaan we onze spullen inpakken en vertrekken weer naar het Zeeuwse, weer genoten van onze camper en de omgeving.

Camping de Bosrand
Moerslag 4
6265 NC Sint Geertruid

campingdebosrand 

Sint Geertruid is een plaats in het zuiden van Nederlands Limburg. Vanaf 1828 tot 1982 was het een onderdeel van de gelijknamige zelfstandige gemeente. Sinds de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1982 maakte het deel uit van de gemeente Margraten. Wikipedia

De Maas is een 950 kilometer lange rivier in West-Europa. De Maas ontspringt in Frankrijk en stroomt daarna door België en Nederland. En komt Nederland binnen bij Eijsden. In Nederland is de Maas de zuidelijkste van de grote rivieren en mondt ze via de Nederlandse rivierdelta uit in de Noordzee. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.