Weekend Oudenhoorn

Gepubliceerd op 30 juni 2024 om 20:00

Dit weekend staat in het teken van Familie weekend, vorig jaar was de eerste keer dat we dit gedaan hadden en hebben toen gelijk besloten dit ieder jaar te doen. Het is dan ook even puzzelen wanneer iedereen kan en zo kwamen we uit op dit weekend. De honden gaan niet mee en gaan voor het eerst naar dierenpension Melishoeve in Meliskerke. Ze worden vriendelijk opgevangen en we mogen ze zelf in hun hok doen voor dit weekend, prima dus.

Oke het is 12:15 en we vertrekken naar Oudenhoorn een klein dorpje in de buurt van Hellevoetsluis waar de camping is. We rijden via de A4 ipv over de Brouwersdam, want Concert At Sea is dit weekend en daar wordt nogal wat drukte verwacht. We hadden daarom ook alleen op het laatste stukje wat drukte maar de rest van de route was prima te rijden. Bij de camping aangekomen loop ik naar de receptie en ik had mazzel de eigenaresse wilde net haar kindje van school op gaan halen maar wees mij eerst de weg zodat wij verder konden.

Als we eenmaal geparkeerd staan is de camping best nog wel leeg, Maud had haar plekje ook al bekeken maar wilde eerst nog even wachten voor ze haar tentje ging opzetten. Het is nog vroeg en Marco en ik gaan nog een stukje over de zeedijk fietsen en genieten van het uitzicht. Op de dijk is het wat frisser maar met al die opvliegers van mij vind ik dat helemaal niet erg, even afkoelen. Als we bijna bij Hellevoetsluis zijn draaien we om en gaan terug naar de camping. Daar rijden we eerst nog een rondje over de camping, wat een hele heerlijke kneuterige camping blijkt te zijn. Overal zijn moestuintjes, kruidentuintjes en kleine inhammetjes, er is een binnenplaats met een grote tent waar tafels en stoelen staan. Op vrijdagavond kun je mee eten wat de pot schaft en op zaterdag avond kun je pizza eten met daarna kans op muziek en gezang. We drinken een kopje koffie en maken ons gereed voor de avond. Niek en Dewi arriveren ook en gaan hun tent opzetten, ook zij hadden flink last gehad van files en ongelukken onderweg. We hadden nog 25 minuten voor we weg moesten.

Waar naar toe... er was gereserveerd bij Blake smoke een BBQ restaurant in de oude van Nelle koffie fabriek. Marco was daar al eens geweest met zijn werk en was razend enthousiast, dus nu onze beurt om eens te gaan eten daar. Je komt binnen door van de grote flappen van plastic, net of je een koelcel in gaat. We werden opgevangen en naar onze plek verwezen, een alleraardigste dame met spierballen van een kogelstoot-ster was onze gastvrouw van deze avond. Beetje om bang van te worden maar naar mate de avond vorderde viel dat alles mee.

Wat een ervaring was dat, Niek en Maud hadden samen THE FULL BLACK SMOKE WORLD OF FIRE BBQ EXPERIENCE, dus de tafel stond helemaal vol met allerlei kleine hapjes van het menu. Dewi ging  voor save en bestelde de vis, Marco voor de entrecote en ik hield het bij spare-ribs. Na veel gelachen te hebben en onze buiken vol zaten gingen we weer terug naar de camping en lagen om 23:00 allemaal gestrekt in ons bedje. Morgen weer vroeg op en ons klaar maken voor een nieuw avontuur.

Zaterdag ochtend, de wekker gaat om 07:30, Maud had alleen een dekbedhoes meegenomen in d'r tent en had een hele nacht lopen kou leiden en als je het koud hebt dan slaap je niet. Er wordt dus een plan gemaakt voor de volgende nacht want dit overkomt haar geen tweede keer.
Het leuke van deze camping is dat er zeer veel kinderen in de leeftijd tussen 2 en 10 jaar rondrenden, overal staan of liggen fietsen, stepjes en skelters en deze jonge struikrovers zijn dus ook al vroeg actief of de trampoline, fietsen over het grindpad en zingen op de schommel aan de boom. Kortom, we zaten dus vroeg met z'n alle aan het ontbijt, lekker afgebakken broodjes, koffie of cappuccino, theetje en lekker vers gebakken eitjes. 

Nadat de bodem was gelegd konden we weer op pad, ditmaal  richting Brielle alwaar wij een sloep hadden gehuurd om lekker over de Brielse Meer te varen. Koelbox was opgetopt met culinaire versnaperingen en na een korte uitleg konden wij het meer op. Het weer was heerlijk, mooi zonnetje en een lichte bries, wel de ideale cocktail om gruwelijk te verbranden op het water dus werd er dan ook rijkelijk met Austrian Gold zonnebrand gesmeerd om het verbranden tot een minimum te brengen. 

Nadat we het meer hadden rond gevaren meerde we de sloep rond 13.30 uur weer aan bij de verhuur locatie, de koelbox woog inmiddels een stuk minder en we besloten te voet nog even het dorp Brielle in te wandelen. Bij de lokale ijssalon werd nog even het schepijs getest en bij de Action nog een slaapzak voor Maud gekocht. 

Eenmaal weer terug op de camping, lekker even douchen, omkleden en lekker op de fiets naar Hellevoetsluis, waar ze een Food-truck-festival met live muziek hadden. Als je dan gaar bent van zo'n boot trip en een warme douche dan is een fietstochtje van zo'n 8 km een aangename aanvulling van de dag en naar een leuke route kwamen we dan ook aan of de plek waar we konden gaan eten. Fietsen op slot gezet en we konden de live muziek al horen, bij binnenkomst was het gezellig druk en in een grote cirkel stonden er diverse foodtrucks opgesteld, maar laten we beginnen met een koud biertje want fietsen maakt dorstig.

We maken na ons biertje eerst een rondje over het terrein voor dat ieder zijn favoriet uit kiest en wat te eten gaat halen. Als de wolken wat donkerder worden besluiten we om niet veel langer meer te blijven, onze buiken waren toch al vol van al het lekkers dus het was ook wel tijd om te gaan. We stappen op de fiets en gaan weer terug naar de camping, daar doen we nog een bakje koffie en thee en dan is het welletjes voor vandaag. Na het douchen merk ik dat ik stiekem toch wel flink verbrand ben en me nog even moet insmeren ander gaat het niet goed komen. Morgen zal het niet zo spannend worden, een lekker ontbijtje en daarna gaan Dewi en Niek weer richting Den Helder en wij weer richting huis. Maar tot nu toe een top weekend!!!

Camping Zonnehoeve
Tussenweg 9

3227 CH Oudenhoorn

campingzonnehoeve.nl/ 

Oudenhoorn is een dorp in de gemeente Voorne aan Zee, op het eiland Voorne in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 1.225 inwoners. Wikipedia

Brielle, ook wel Den Briel, is een stad in de gemeente Voorne aan Zee, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Met circa 14.000 inwoners is Brielle de op een na grootste plaats binnen de gemeente Voorne aan Zee. Wikipedia

Hellevoetsluis, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, is met ruim 39.000 inwoners de grootste plaats binnen de gemeente Voorne aan Zee. Het gemeentehuis is er gevestigd. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.