Weekend Cadzand

Gepubliceerd op 23 juni 2024 om 20:00

Vorige week wisten we nog niet waar we naar toe zouden gaan en toen ik aan het zoeken was belandde ik in Cadzand op de kaart. Even doorgespit en de reviews gelezen en Cadzand it is!

Na een bevestigings mail van de camping konden we ons voorbereiden, route.nl en geocaching werd geraadpleegd en we hadden een plan. Nu alleen nog even een weekje werken. 

Als ik thuis kom van mijn werk is Pascal nog bij ons en als we zijn uitgekletst vertrekt hij naar huis en wij gaan richting de tunnel. Onderweg begint het te regenen maar we laten onze pret niet bederven en rijden op ons gemak naar de camping. Eenmaal op de camping rijden we de camper richting de camperplaatsen en ik ga op zoek naar de receptie. Daar staat een bord dat de receptie open is tussen 21:00-22:00 uur open is en dat je anders even moet bellen. Zo gezegd zo gedaan en even later worden we geholpen en kunnen we op onze plek gaan staan, de rest komt als de receptie open is. Het begint weer te regenen dus we kruipen nog even de camper in en zetten een heerlijk bakje koffie.

Als de bui voorbij is gaan we toch even een stukje lopen, de joekels hebben te veel energie en wij eigenlijk net even te weinig. Marco gooit de drone nog even in de lucht en maakt mooie lucht opnames. Maar goed, na het eten willen we eigenlijk een stukje gaan fietsen zodat de batterij van de honden toch wat minder wordt en ze de camper niet verbouwen. Als Marco de fietsen naar beneden doet, vraag ik waar de accu's zijn die liggen namelijk niet op de gebruikelijke plek. Ik hoor een; " Shit, nee toch, nee dat kan niet, die liggen nog thuis". Ik denk hij maakt een grapje maar nee hoor geen accu te bekennen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat Marco eigenlijk nooit iets vergeet en altijd onze checklist na loopt voor we vertrekken en ik eigenlijk altijd degene ben die het een en ander altijd in de camper laat liggen.
Kak wat nu......

Na een telefoontje met mijn schoonvader verteld Marco dat deze even naar Cadzand komt om de accu's te brengen, onze held van vandaag. Zonder accu's zijn onze fietsen niet vooruit te branden en zouden we dus weinig kunnen doen hier. De camping ligt super mooi maar midden in de polder en we hebben een mooie plek wat helemaal is omheind met haag, maar pas na 2 kilometer ben je in Retranchement (dichts bijzijnde). Gelukkig kunnen we morgen lekker gaan fietsen en wat Geocaches op pikken.

Na dat onze reddende engel weer naar huis is gaan we toch nog een stukje fietsen, we maken een klein rondje richting Cadzand en na 5 kilometer zijn we weer terug en hebben de honden genoeg kunnen rennen om eindelijk hun rust te vinden in de camper. Als we dit niet doen blijven ze zeuren en mekkeren, dus het is even nodig om dat batterijtje te legen. Ik ga nog even naar de receptie om te betalen en daarna is het tijd voor voetbal, Nederland tegen Frankrijk. We zullen zien wat het wordt.

Confession of a camperholic: met schaamrood op mijn wangen ga ik jullie vertellen wat er gisteren gebeurde tijdens het douchen, of ik nog nooit op een camping heb gedoucht....
Ik ga met al mijn spulletjes richting sanitair gebouw en zoek een douche uit, het is rustig want het voetballen is net begonnen. Ik kleed mij uit zet de spullen klaar en doe de kraan aan....een klein straaltje komt uit de douchekop en het is niet eens echt warm. Ik heb aan alle knoppen gedraaid maar niets hielp, balen dit oke wat ga ik doen....ik sla mijn lange vest over mijn blote lijf en verzamel mijn spullen luister even of ik iemand hoor en schiet dan snel een andere douche in. Poging 2, ik zet alles weer neer doe mijn vest uit en doe de kraan aan, nou ja hier komt helemaal niets uit een klein/weinig geïrriteerd pak ik al mijn spullen en wil weg, dan zie ik ineens op het plankje mijn 50 cent muntje liggen. Domme doos die ik ben, die moet je eerst in het apparaat gooien voor dat er water uit komt. Dus dat.. ik heb overigens heerlijk gedoucht met heerlijk warm water maar liep wel al mopperend op mezelf terug naar de camper. (Marco blauw van het lachen uiteraard!!!)

Zaterdag, we zijn vroeg wakker omdat er een mug rond het hoofdeind van het bed aan het rondzoemen is, irritant........3.0. Als je dan toch wakker bent maak ik maar gelijk een koffietje. Na het gebruikelijke rondje met de honden doen we deze keer geen uitgebreid ontbijt maar een snel broodje, het is nu nog droog en we willen een lekker stukje fietsen met onderweg wat Geocaches  op pikken.

We vertrekken rond 10 als de eerst regendruppels van vandaag zijn gevallen en we een regen vrije dag zouden hebben, volgens buien radar. We zitten al snel op de route naar het Zwin in België waar we eerst zouden geocachen en daarna door naar Cadzand. Als we het Zwin ingaan moeten we over een wild rooster, waar ik geen fan van ben met de honden, dus Marco maakt de honden los en leid ze door het voetgangers poortje. Zo'n wildrooster stond er ongeveer om de 200 meter en dat was best een gedoe. We rijden richting knooppunt 86 en net daarvoor moesten we de afslag hebben om de geocaching route  op te gaan. We stuiten al snel op de eerste cache maar deze hangt veel te hoog en laten dan ook maar doen, de tweede hadden we zo te pakken en de derde was ook een gedoe. Volgens de informatie zouden we deze route moeten kunnen fietsen maar met twee honden was dit niet heel handig, we besluiten daarom ook om na cache nummer 4 de route om te gooien en via Sluis terug te fietsen.

In Sluis zit een Pets shop en we moesten nog een nieuwe halsband hebben voor ons grijs monster dus dat doen we vandaag en gaan morgen naar Cadzand. We fietsen langs de buitenwijken van Knokke richting Sluis, je ziet aan de weg dat je in België bent maar we hebben geen bord gezien dat we België of Nederland binnen kwamen fietsen. Onderweg komen we mooie gebouwen tegen, gezellige terrasjes en diverse winkeltjes. Ook hier zie je boerderijwinkels of kraampjes langs de weg waar je van alles kan kopen. Ik heb een stop gemaakt bij de Zoete Polder  waar ze voornamelijk jam en sapjes hadden, maar wat zag deze winkel er mooi uit. Ik heb een potje snoepjes mee genomen en ondertussen had Marco de honden water gegeven. We konden weer verder.. 

Als we Sluis binnen rijden zetten we onze fietsen bij de eerste de beste plek waar we ze vast konden zetten en gingen met de benenwagen verder. Na 100 meter stonden we al voor de dierenspeciaalzaak en konden goed slagen voor de nieuwe spullen voor Jet, ook Tess kreeg een nieuwe halsband. We gaan een rondje door de stad en zijn wel toe aan een bakje koffie, als we een plekje zien op het hoekje van een terras ploffen we gelijk neer. Sluis is altijd druk en de terrassen altijd vol dus we hadden mazzel. We bestellen wat te drinken en komen tot de conclusie dat het al één uur is en we eigenlijk ook wel honger hebben, dus als de serveerster terug komt met onze koffie bestellen we gelijk wat te eten. Op het moment dat dat werd geserveerd begon het te regenen en konden we gelukkig met de honden naar binnen om onze boterhammen op te eten.

Na het eten maken we ons rondje Sluis af en gaan weer richting camping, de honden vinden dat helemaal niet erg en zijn ook wel goed moe na deze rit. Als we terug zijn bij de camper wordt er eerst gedronken en daarna is het lampje uit. Ik kijk even naar alle foto's die ik heb gemaakt en maak een begin met de blog en voor de rest houden we ons gemak. 's Avonds gaat de BBQ aan en genieten van de zomerse zwoele avond in Cadzand.

Zondag, door een flinke zweetaanval ben ik al vroeg wakker en het zonnetje schijnt al flink op de camper. Als ik uit bed ga, springen de honden boven op Marco die nog in dromenland lag, BAM ook wakker. We doen het rustig aan, nemen een bakje koffie en gaan lekker buiten zitten (08:15). De honden maken ook niet echt aanstalten om iets te gaan doen en wij blijven ook rustig zitten. Maar ja op een gegeven moment moet je wel even een rondje gaan lopen met de joekels, dus Marco pakt die riemen en ineens zijn ze wakker en aanwezig. Ik dek de tafel voor het ontbijt en als Marco terug is gaan we eerst even eten en daarna gaan we nog een stukje fietsen. We hadden afgesproken met de camping eigenaar dat we rond 14:00 weg zouden gaan en dat was geen probleem.

Om 10 uur zitten we op de fiets richting Cadzand en Cadzand-Bad.

Het is druk met fietsers en iedereen geniet van het mooie weer, in Cadzand-Bad nemen we een pauze en laten de honden wat drinken. Ook wij zelf zijn wel toe aan een bakje koffie, Marco loopt nog even de Spar in om een fles water want met deze hitte moeten de honden wel blijven drinken. Daarna gaan we via een mooie route terug naar de camping, we stoppen regelmatig en de honden zijn echt wel blij als we terug zijn. Jet kruipt onder de camper en zoekt de koelte op, Tess duikt meteen in de waterbak. We maken nog een lunch en daarna gaan we de spullen opruimen en gaan weer richting huis. We hadden best nog wel even willen blijven, wat is dichtbij ook leuk en wat hebben we weer genoten.

Volgende week hebben we familie weekend, dit keer georganiseerd door de kids, ik ben benieuwd.

De Essenhoeve Minicamping & vakantiewoningen
Bosweg 2
4506 HG Cadzand

De Essenhoeve

Cadzand is een dorp, gelegen in het uiterste westen van de Nederlandse provincie Zeeland. In 2023 telde het in de regio Zeeuws-Vlaanderen gelegen dorp 695 inwoners. Sinds 2003 is Cadzand een deel van de gemeente Sluis. Tot Cadzand behoort ook Cadzand-Bad. Wikipedia

Het Zwin was van oorsprong de zeearm die Brugge met de Noordzee verbond. Volgens sommige auteurs zou Sincfala een oudere naam voor het Zwin zijn, hoewel Sincfala waarschijnlijk de zeearm is die later de Scheldemonding zou worden. Het Zwin is vergroot door de stormvloed van 1134. Wikipedia

Sluis is een gemeente in het westen van Zeeuws-Vlaanderen, in de Nederlandse provincie Zeeland, die na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003 tot stand kwam als fusie van de gemeenten Oostburg en Sluis-Aardenburg. De gemeente is genoemd naar het vestingstadje Sluis, maar het gemeentehuis staat in Oostburg. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.