Noorwegen 🇳🇴 dag 3

Gepubliceerd op 14 juli 2024 om 20:00

Voor de verandering zijn we weer eens wakker voor de wekker gaat. Het regent nog steeds en zitten klaar wakker om kwart over zes in de camper. Nou ja dan maar vroeg naar de ferry. We doen de poten omhoog halen het scherm van de voorruit en rijden om kwart over zeven van de camping af. Ja, dan sta je wel wat langer te wachten maar dat vinden we niet erg, weer een stukje dichter bij Noorwegen.

Er varen 2 ferry's van Hirtshals naar Kristiansand een gewone die er ruim 4 uur over doet en de faster, dat is een catamaran die er 2:15 over doet. Nou die hebben wij, we staan vooraan in de rij en zien heel veel honden die nog even snel worden uitgelaten. We vertrekken precies op tijd en halen onderweg de gewone Ferry in, best geinig om te zien. We nemen een bakje koffie aan boord en genieten van alles om ons heen, wat een drukte en heen en weer geloop van iedereen. Wij hebben in ieder geval een lekker plekje. 

Voor we aan boord gaan ruiken we weer uitlaatgassen en zien rook op een plek waar het niet hoort. Net als vorig jaar in Schotland, deze keer krijgen we geen hartverzakking maar gaan in Kristiansand toch maar eerst op zoek naar een garage zodat ze dit kunnen fiksen. We besluiten dan ook meteen na de boot naar de dealer van de Fiat te rijden zodat we maandagochtend meteen om 08.30 uur kunnen vragen of ze hier naar kunnen kijken. Het is garage Mobile te Kristiansand is ook een Fiat dealer. Laatste stukje naar de garage moesten we met de ramen open rijden. Mijn voortschrijdend inzicht zegt dat het uitlaatspruitstuk niet goed op de roetfilter zit en zodoende alle uitlaatgassen direct onder het motorblok eruit gooit. Dus de vakantie begint iets anders dan we in gedachten hadden. Gelukkig hebben we niets geboekt en kunnen doen wat we willen. Eerste dag Noorwegen wordt dus wachten tot de garage open is morgen. 

We konden de camper tussen twee andere campers parkeren dus vallen we niet zo op. Af en toe komt er een auto voorbij om te kijken naar de auto's die te koop staan. We kunnen niet veel doen dan wachten en dat doen we dan maar. Ik heb nog wat eten uit de vriezer gehaald en we eten nasi met rendang en saté. Morgen eerst even bij de garage voor de camper en daarna boodschappen en dan zien we wel verder. Stapje voor stapje.....
Tot morgen!

  • Van - naar
    • Hirtshals (Denemarken)- Kristiansand (Noorwegen)
    • Fjordline overtocht
  •  Kilometers
    • 15 km
  • Slaapplek
    • Parkeerplaats garage
  • Diner
    • nasi met saté 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.