Noorwegen 🇳🇴 Dag 8

Gepubliceerd op 19 juli 2024 om 20:00

Gisterenavond of eigenlijk al de hele dag gisteren was er best veel lawaai/muziek in het dorp, recht tegenover onze slaapplek aan de andere kant van het water. Een heus Noorse hardrock band of iets wat daar voor door moest gaan, het was niet zo hard dat we letterlijk konden verstaan wat er gezonden of gekrijst werd maar een constante geluidsstroom. Later op de avond kwamen we er achter dat dit een festival was speciaal georganiseerd voor de jeugd omdat er voor hun weinig tot niets te doen is in Flekkenfjord. Dat maakt het dan toch weer even anders en rond 23:00 uur wat het eigenlijk ook wel stil.

We hadden een goede nacht rust en zelfs Marco had in een keer door geslapen, dat is een goed teken lijkt me. Na ons koffietje en bammetje gaan we weer een stukje verder Noorwegen in de richting van Stavanger, dat is toch wel ons doel deze vakantie. Met gekruiste vingers starten we de camper en hopen dat de uitlaatgassen buiten blijven. Voor de zekerheid alle ventilatie gaten dicht gezet en de kachel/airco uit, vooralsnog ging dit prima. De eerste stop is 20 meter verder op, daar kunnen we namelijk vuilwater lozen en schoon warer innemen, Marco leegt ook het toilet en dan kunnen we weer op pad. 75 kilometer hebben we voor de boeg, we nemen express de "snelweg" de E39 omdat we dan de kans hebben om lekker door te rijden.

Als je op de "snelweg" rijd zie je natuurlijk niet zoveel moois als dat je de toeristische route langs de kust rijdt maar je moet keuzes maken om toch nog wat van de vakantie te kunnen maken. Onderweg merken we gelukkig weinig van de uitlaatgassen en horen alleen het geratel van het spruitstuk. Toch is de route die we rijden erg mooi en na iedere tunnel komt weer een mooi stukje natuur  tevoorschijn. Iedere keer verbazen we ons weer over de grove natuur en hoe de Noren hier mee om gaan.

Voordat we van de snelweg af gaan en richting de camping rijden gaan we eerst nog even tanken, dan hebben we dat maar gehad voordat we maandag hier weer weg rijden. Na zo'n 15 minuten komen we op de camping aan, veel te vroeg uiteraard maar dat was niet erg. De vriendelijke eigenaar moest er wel om lachen en zei zoek maar een mooi plekje en als je straks een nog mooier plekje vind kan je altijd nog verkassen. Nou wij hadden zo een lekker plekje en verkassen hoeft voor ons niet. Nadat de camper op zijn plaats staat ga ik eerst even het sanitair gebouw checken of ze wasmachines hebben want het is ook tijd om een wasje te draaien. Ook kijk ik gelijk even naar de douches, dit zijn geen douches maar complete badkamers. De badkamer is bijna net zo groot als onze camper, luxe leventje dus!

Als alles geregeld is pakken we de fiets en gaan Egersund even bekijken en gelijk even boodschappen doen, er is een mooi fietspad naast de gewone weg en zijn binnen 2,5 kilometer in het centrum. We zetten onze fietsen vast en gaan lopend verder. Onderweg komen we de zelfde witte houten huizen tegen als in Flekkenfjord en blijkt dat hier ook die Hollanders hebben gezeten in de 16e-17e eeuw. Echt he, hoezo is dit geen provincie van Nederland dan???
Maar goed we lopen door de winkelstraat en gaan bij een gezellig koffie tentje een bakkie doen met wat lekkers, heel vervelend allemaal.

We lopen verder door de winkelstraat en komen bij een bruggetje uit, aan de andere kant is een heel groot overdekt winkelcentrum waar we ook even gaan kijken. Daar zit ook een hele grote COOP, daar doen we dan ook even de boodschappen, even slikken bij het afrekenen en weer door!

Als we het winkelcentrum uitlopen gaan we via een andere weg weer terug richting onze fietsen en fietsen op ons gemak terug naar de camping. Eerst nog een rondje om de kerk en een pitstop bij de VVV. Daar kregen we het advies om een mooie fietsroute te rijden over een oude spoorbaan naar Hellvik dus dat gaan we lekker morgen doen.

Terug op de camping houden we lekker ons gemak, ik maak de blog alvast in orde en Marco gooit de drone nog even de lucht in. We bekijken de kaart en besluiten om zondag ook nog een stuk te gaan fietsen, richting de Eigerøy Fyr (vuurtoren van Eigerøy). En er staat nog een zalmtrap op het programma, die ligt hier 1,2 km vandaan dus die doen we morgen ook nog. Dus weer veel om te zien en te doen, zin in in........!

  • Van - naar
    • Flekkenfjord-Egersund
  • Kilometers 
    • 75 km camper
    • 5 km gefietst
  • Slaapplek
  • Diner
    • Nasi met saté en Rempeng bal

Egersund is een stadje aan de zuidwestkust van Noorwegen. Het is de hoofdplaats van de gemeente Eigersund in de provincie Rogaland. Egersund heeft 9.707 inwoners en een oppervlakte van 6,17 km². Egersund heeft de grootste visserijhaven van Noorwegen, gemeten naar de hoeveelheid aan land gebrachte vis. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.