Noorwegen πŸ‡³πŸ‡΄ Dag 11

Gepubliceerd op 22 juli 2024 om 20:00

Vandaag gaan we weer rijden, Stavanger it is! We zitten al minder met gekruiste vingers als de vorige keer, dus dat is goed. We rijden via de E39 richting Stavanger en kijken ons ogen weer uit. Wat is Noorwegen toch mooi en wat een ruig landschap waar we door rijden. Volgens de planning komen we rond half elf op de volgende camping aan, beetje vroeg maar misschien hebben we dan wel een plekje, of we moeten even wachten hoe dan ook wij zijn onderweg en hebben ook nog een back-up als dat nodig mocht zijn.

We hadden mazzel, er stonden al heel wat campers buiten de camping maar wij mochten erop. Tegen over de receptie waren nog een aantal plaatsen vrij voor grotere campers, niet dat wij heel groot zijn maar ook niet formaat-tje buscamper. De weergoden doen goed hun best en we hebben alweer een heerlijk zonnetje, met zo'n 19-20 graden is dat ideaal hier. Ik ben blij dat we op tijd zijn gaan rijden en ben blij met ons plaatsje, de camper doet het goed en kunnen na Stavanger onze route weer wat bijstellen en gaan toch nog wat meer genieten van het mooie Noorwegen.
Als de camper staat gaan we eerst even lunchen en dan pakken we de fietsen naar het centrum. 

Een super mooi fietspad brengt ons via het park naar het stadscentrum van Stavanger, een kleine 10 minuten fietsen en we staan midden in het hartje van de stad. We zetten onze fietsen vast en lopen over de markt naar de haven. Ondertussen zien we wat leuke souvenirs en willen graag weten wat deze kosten (zo Hollands al we zijn willen we niet teveel betalen) moeten we dit gewoon in het Spaans doen, hoe dan, we zitten in hartje Noorwegen. Wel weer lachen dit, maar we hebben het maar laten liggen en kijken straks wel weer verder naar iets leuks.
Het is druk maar er ligt dan ook een groot cruiseschip aan de kade met maar liefst 5000 passagiers aan boord, de Iona van P&O Ferries. Wij hadden een plan voor vandaag dus dat gingen we eerst doen, we willen vandaag met de fiets de stad bekijken en wat rond toeren om morgen wat meer te gaan ontdekken van Stavanger.

Stavanger staat bekend om zijn Street-art, de oude stad, Gamle Stavanger, met zijn oude witte houten huizen en Fargegata en Øvre Holmgate met de vrolijk gekleurde huizen en straatjes. Nadat we veilig hadden gesteld wat we morgen willen gaan doen vonden we dat het tijd was voor een bakje koffie. In een gezellig tentje aan het water vinden we een plekje, met heerlijke lounge muziek op de achtergrond genieten we van de zon en de drukte om ons heen. Bestellen met de QR-code lukte gisteren ook niet en vandaag weer geen succes dus dan maar naar de bar om een bestelling te plaatsen.

We pakken daarna onze fietsen en gaan verder met de verkenning, we fietsen eerst rechts van de haven en daarna links en snappen allebei dat we dit morgen nog een keer moeten doen maar dan te voet. Het is gezellig druk en veel te zien en te doen, we blijven hier wel een paar dagen en misschien nog wel een dag extra. Dat is als je niets gepland hebt dan kun je lekker doen waar je zin in hebt. Vandaag was ook de dag voor wat souvenirs te kopen, Maud haar collectie aan shot glazen is nog niet compleet dus daar moeten we iets mee🍻.
En ja die Viking muts hebben we maar in de winkel gelaten, vond hem niet zo mooi staan of mijn gezicht is niet stoer genoeg voor zo'n muts.

Zo na al het gelummel in de stad gaan we terug nog een pitstop bij de REMA 1000 en we kunnen er weer tegen. De zon staat hoog aan de lucht en we zitten lekker buiten in het zonnetje en zien heel wat verkeer voorbij komen op de camping, het is een komen en gaan van campers en caravans. Gelukkig hebben wij een plekje en morgen hebben we een leuke dag voor de boeg. Voor vandaag houden we het voor gezien, vanavond de BBQ aan en dat is dat.
Tot morgen!

Stavanger is een stad en gemeente in het zuidwesten van Noorwegen en de hoofdstad van de provincie Rogaland. Stavanger is het centrum van de olie-industrie in Noorwegen en kende sinds de jaren zeventig van de 20e eeuw een enorme groei. Na de instorting van de olieprijs is de groei gestagneerd. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
2 maanden geleden

Hahaha, met die helm, moest ik terugdenken aan die gouden "kroontjes" die we ophadden, bij die steekspelen in Spanje... En ja. Noorwegen is zo mooi!! Blij dat we over een week (ong) weer mogen. Veel plezier en geniet ervan...

Patty
2 maanden geleden

Ja jeetje die kroontjes, was ze bijna vergeten🀣🀣