Noorwegen 🇳🇴 Dag 20

Gepubliceerd op 31 juli 2024 om 20:00

Vandaag stond in het teken van Mandal, een kleine havenstad aan de zuidkust van Noorwegen. Maar ik had gisteren gezegd met mijn grote giecheltje dat ik vanmorgen pannenkoeken zou bakken dus ja dan moet je je aan je woord houden en stond ik al vroeg te mixen. Moest even kijken hoeveel meel ik zou gebruiken anders had ik voor de hele camping pannenkoeken staan bakken. Maar iedere 3 kleine pannenkoekjes en we konden er tegen aan. De camping waar we op staan is wel een doorvoerhaven, er waren al heel wat plekjes leeg toen we buiten kwamen. Maar wij gaan naar Mandal! 

De route is maar 6 kilometer en er is een fietspad voor het grootste gedeelte van de route, prima te doen. We zien al van een afstandje de haven  liggen er is veel camper verkeer op de weg en wij krauwen daar tussendoor met de fietsen. We gaan eerste even over de brug naar de andere kant van de haven en daarna zetten we de fietsen vast en gaan het centrum verkennen. Er zijn weer veel kleine witte houten huizen die we onderweg tegen komen en eenmaal in het centrum komen ze ook steeds dichter bij elkaar te staan zodat je een mooi tafereel krijgt, de bloemen en tierlantijnen die overal buiten staan maakt het een gezellige boel. 

We gaan ergens op een terrasje zitten want de zon doet flink zijn best en we balen allebei dat we een lange broek aan hebben, na het terrasje lopen we nog een stukje door en besluiten om dan terug te gaan naar de fietsen. Marco wilde graag ergens naar toe wat hij vanaf het centrum kon zien, het leek op een kapel dus we dachten dan gaan we op zoek naar de kerk van Mandal en daar zal het dan wel in de buurt zijn. Alles was minder waar, mooie kerk trouwens en een hele grote begraafplaats die erbij was maar geen kapel. We zoeken nog even verder en dit brengt ons naar een parkeergarage in een berg, daar naar binnen op de fiets maar helaas geen uitgang met een kapel. We houden het voor gezien en gaan een andere route fietsen, ik kijk op google maps en tik het plaatsje Farestad en daar gaan we naar toe.

We komen onderweg van alles tegen, zoals industrie, een fietsbrug over de E39, bos, een busstation en we fietsen over een paar bruggen en dan staan we in Farestad. Een rustig dorp met veel bootjes en aanlegsteigers en het ene Kennedy huis na het andere is te zien. We genieten van de fietstocht er naar toe en op de terug weg doen we dat weer.

De rode brug of Rossnesbroa was ons eindpunt, we kijken even rond en staren naar alle bootjes die hier binnen komen. Het zonnetje schijn nog steeds hevig en we gaan lekker op het gemak terug naar de camping. Op de terugweg gaan we nog even langs de winkel want vanavond eten we van de plaat.

Terug op de camping blijft het warm en de camping is alweer bijna vol met nieuwe mensen, veel Nederlanders valt ons op. We gaan eerst even douchen dan hebben we dat vast gehad en daarna zitten we lekker onder de luifel te genieten van de zon. Maar als de zon ook maar even weg is is het ook echt wel weer koud.

Een heerlijke dag gehad en Mandal zeker de moeite waard om een middagje door te brengen en voor morgen staan de accu's al op de lader en gaan we lekker fietsen en geocachen.

  • Van - naar
    • Mandal-Farestad
  • Kilometers 
    •  30 km fietsen
  • Slaapplek
    • Sandnes Camping
  • Diner
    • Van de plaat

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.