Noorwegen 🇳🇴 Dag 21

Gepubliceerd op 1 augustus 2024 om 20:00

Dewi, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Wat was het weer een dag vandaag, deze begon met vroeg wakker worden maar niet uit bed gaan. Om half zes vertrokken de eerste campers en caravans al van de camping en dat hoor je wel, de camping is ook niet zo groot. Maar goed we hebben heerlijk geslapen en met een ontbijt van bananen mislukte pannenkoeken gingen we aan onze fiets tocht beginnen van vandaag. We nemen mee, water, drone, fototoestel, gps, Geocaching bakje, brander, eten, pan en bestek, een jas want je weet maar nooit. Dus onze fietsen 20 kilo zwaarder maar we komen niets te kort onderweg 🤪.

We gaan de camping af en gaan rechts, blijven op de hoofdweg fietsen tot we bij onze eerst coordinaten van de geocache zijn. Na ongeveer 2.7 km fietsen moeten we het bos in, met gewone schoenen aan en een korte broek is dat wel een dingetje, zeg maar. Maar Marco liep voorop en zag al snel iets wat niet in het bos thuis hoort en kom mij daar naar toe navigeren. Yes gevonden dat is nummer 1.

Logrol kletsnat maar dat mag de pret niet drukken, even een berichtje aan de cache-eigenaar en dan zal dat wel goed komen. Aan de overkant van de straat zit er nog een en we gaan vrolijk opzoek naar nummer 2 die we ook snel hebben gevonden. De zon schijn flink en we hebben al snel een nat shirt. We fietsen door tot de rotonde en eindelijk een stukje fietspad,  de Noren doen het super hoor met fietsers op de weg maar een fietspad is toch wel een uitkomst. Nog voor de rotonde gaat de ketting van mijn fiets af die er eerst weer even op moet, gezien onze ervaring met kettingen heb ik hele mooie roze tuinhandschoenen in mijn fietstas voor dit soort dingen. Na even ploeteren zit hij er weer op en kunnen we verder.

Na de rotonde gaan we  een andere weg in en deze is een stuk minder druk. We genieten van de omgeving en van het mooie weer, we hadden 17 geocaches in de planning staan maar je hebt er altijd bij die je niet vindt. Dus daar houden we dan ook rekening mee, de ronde die we gingen doen waren voor het laatst gevonden oktober vorig jaar dus dat betekend meestal dat het of flink zoeken is of ze zijn inmiddels weg. Maar de eerst 5 vinden we zonder al te veel kleerscheuren.

De brug is ons teken om om te draaien, we gaan over de brug heen en beginnen aan de terug weg, pikken nog een paar mooie caches op en rijden van klein dorp naar nog kleiner dorp. Met de mooie huizen en de mooie bootjes in het water is dit geen straf. Halverwege de route gaan we opzoek naar een lekker stekje om even te lunchen en vinden een pracht spot.

Inmiddels al een paar DNF (Did Not Finds) maar een volle buik gingen we verder, we fietsen aan de overkant van de camping weer richting Mandal. Maken nog een paar d-tours, omdat we dachten dat dat korter was (NOT).

Maar we hebben wel weer plekjes gezien waar we anders nooit zouden komen en dat vinden wij leuk. We besluiten om in Mandal nog een drankje te doen alvorens we weer terug gaan naar de camping, maar jeetje wat hebben we een mazzel met het weer. De hele dag is er volop zon en bijna geen wolkje aan de lucht.

Eenmaal terug op de camping gaan we nog even naar de overkant van de straat, er is een klein strandje en aanlegsteiger waar we nog even kunnen zitten en waar Marco nog wat drone opnames maakt van de camping. Hier kon hij ook nog even wat dingen testen voor een volgende keer.

We genieten nog lekker van het zonnetje en spelen een spelletje Hitster, daarna is het alweer tijd om het avondeten klaar te maken en een begin met de blog, dan zit onze laatste dag is Mandal er ook al weer bijna op. Morgen gaan we naar Kristiansand en slapen dan op de parkeerplaats of opstelplaats van de ferry, dus even kijken wat die dag weer brengt. Maar voor nu het is klaar en gaan we nog even van de avond genieten en morgen is weer een andere dag.

  • Van - naar
    • rondje Krossen
  • Kilometers 
    •  24 km gefietst
  • Slaapplek
    • zelfde als gisteren
  • Diner
    • pasta met rode saus

Krossen is een plaats in de Noorse gemeente Lindesnes, fylke Agder. Krossen telt 476 inwoners en heeft een oppervlakte van 0,57 km². Het dorp ligt 7 kilometer ten noorden van Mandal aan fylkesvei 201. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.